Blog

7 redenen waarom WordPress ideaal is voor het MKB

De website is het belangrijkste visitekaartje van jouw bedrijf. Daar steek je dus veel tijd en moeite in. Tegelijkertijd gaan online ontwikkelingen razendsnel en wil je eigenlijk gewoon een website die je snel kunt updaten en waar je niet steeds een externe partij voor nodig hebt als je een bericht of vacature wil delen. WordPress biedt alles wat je nodig hebt om een moderne, aantrekkelijke en converterende website te bouwen. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

1. Plugins

Plugins vormen een belangrijke verklaring waarom WordPress zo populair is. WordPress plugins kun je vergelijken met apps voor je telefoon: met iedere plugin die je installeert, voeg je een stukje functionaliteit toe aan jouw website. Doordat er dagelijks nieuwe plugins worden ontwikkeld, zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn inmiddels 60.000 gratis plugins beschikbaar en dagelijks komen er honderden nieuwe exemplaren beschikbaar. Soms extreem gespecialiseerd, soms vrijwel onmisbaar.
Een voorbeeld is de plugin van Google Maps, waarmee je bezoekers op een kaartje kunt laten zien waar je gevestigd bent en wat de kortste route is.

2. WordPress is gebruiksvriendelijk

Eén van de belangrijkste voordelen van WordPress is de gebruiksvriendelijkheid. Navigatie in de WordPress-backend is intuïtief, zelfs voor beginners. Met een paar instructievideo’s op YouTube en wat digitale handigheid, kan vrijwel iedereen er mee aan de slag. Kleine aanpassingen, zelf een vacature of nieuwsbericht online plaatsen? Je kunt het in principe allemaal zelf, waardoor je de snelheid er lekker inhoudt.

3. WordPress is SEO-vriendelijk

Een website zonder bezoekers is natuurlijk zinloos. Dus wil je de zoekwoorden waarvan je weet dat je potentiële klanten ze gebruiken goed verwerken. En laat WordPress daar nou heel sterk in zijn. Er zijn diverse ijzersterke plug-ins beschikbaar , zoals Yoast SEO-plug-in en All-In-One SEO Pack. Maar zelfs zonder plugins werkt WordPress op het gebied van zoekwoorden uitstekend. Als vindbaarheid belangrijk is en jouw bedrijfspagina veel informatie en content bevat, is dit een belangrijk argument om voor WordPress te kiezen.

4. WordPress wordt voortdurend bijgewerkt

Een ander groot voordeel van WordPress is dat het voortdurend wordt bijgewerkt. Gemiddeld zelfs bijna twee updates per maand! De website wordt dus, zonder dat je daar voor iets hoeft te doen, steeds slimmer, veiliger en makkelijker te gebruiken.

5. WordPress biedt eenvoudig rollenbeheer voor verschillende toegangsniveaus

Met WordPress kun je verschillende rollen voor gebruikers instellen via een eenvoudig gebruikersrollen- en mogelijkhedensysteem. Zo houd je zelf in de hand wie er toegang heeft. Je kunt gebruik maken van de vooraf gedefinieerde rollen van WordPress, maar aanpassen aan specifieke wensen kan ook. Zo geef je het marketingteam, de freelance tekstschrijver en de recruiter eenvoudig de rechten die ze nodig hebben om zelf in de website te werken.

6. WordPress is open source dus volop in beweging

WordPress is een open source systeem. Dit houdt in dat iedereen mag sleutelen aan de WordPress programmacode. Er is wereldwijd een enorme community van programmeurs die continu verbeteringen aanbrengt. Hierdoor verschijnen er dus regelmatig updates van het systeem. Voor jouw bedrijf betekent het dat je dus niet aan één leverancier vastzit. Er zijn talloze WordPress ontwikkelaars, dus bevalt de samenwerking niet, dat breng je de website gewoon elders onder.

7. Responsive design

Wanneer je een mooie website ontwerpt wil je natuurlijk wel dat de site goed weergegeven wordt op allerlei soorten apparaten. Steeds meer online bezoekers gebruiken immers hun mobiele telefoon of tablet. WordPress zorgt ervoor dat je website wordt aangepast aan het apparaat van de gebruiker. Dat heet responsive design. Het maakt niet uit of de bezoeker van je website een laptop, smartphone of tablet gebruikt. Een website in WordPress ziet er altijd aantrekkelijk en overzichtelijk uit.

Bekende organisaties die kiezen voor WordPress

Benieuwd welke grote organisaties gebruik maken van WordPress? Wat dacht je van mediabedrijven als CNN, NRC en The Wallstreet Journal? Maar ook de websites van Angry Birds, Beyonce en de website van het Witte Huis zijn gebouwd in WordPress. Je bevindt je dus in uitstekend gezelschap!

Meer weten?

Heeft jouw organisatie behoefte aan informatie, advies of ondersteuning? Morres & Company helpt je graag verder. Neem gerust contact met ons op!