Blog

Adverteren op TikTok. Hoe doe je dit succesvol?

TikTok heeft de wereld van social media in snel tempo veroverd. Inmiddels heeft de app meer dan 1 miljard actieve gebruikers. Dat is niet niks! Dit maakt deze app dan ook een krachtig platform om je producten of diensten op te adverteren. Maar met zoveel bedrijven die strijden om aandacht op TikTok, is het maar de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat je advertenties opvallen? In deze blog delen wij een stappenplan om succesvol te adverteren op TikTok.

1. Bepaal je doelgroep

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar de eerste stap om succesvol te adverteren op TikTok is het definiëren van je doelgroep. Wie probeer je te bereiken met je advertenties? Wat zijn hun interesses? Het beantwoorden van deze vragen helpt je om advertenties te creëren die meer kans hebben om jouw doelgroep aan te spreken. Wel zo belangrijk!

2. Doe mee met trends

TikTok is een platform dat wordt beheerst door trends. Laat zien dat je het altijd veranderende algoritme kunt bijhouden en doe mee met deze trends! Het gebruik van trending hashtags kan je hier bijvoorbeeld bij helpen. Let er wel op dat je content dicht bij jezelf blijft, doe geen dingen die niet bij jou of je bedrijf passen. Daar ziet je doelgroep waarschijnlijk direct doorheen.

3. Hou je boodschap kort en krachtig

TikTok-gebruikers hebben over het algemeen een relatief korte aandachtsspanne, dus is het belangrijk om je boodschap zo kort en krachtig mogelijk te houden. Dit geldt vooral voor advertenties, omdat gebruikers eerder geneigd zijn een lange advertentie over te slaan. Vergeet dus niet om:

  • De video korter dan 15 seconden te maken
  • Eenvoudige tekst te gebruiken die voor iedereen begrijpelijk is
  • Te focussen op één kernboodschap in je video

4. Gebruik een duidelijke call-to-action

Het is belangrijk dat je advertentie een duidelijke call-to-action (CTA) heeft die gebruikers aanspoort om actie te ondernemen. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van je website, het kopen van je product of het downloaden van je app. Zonder een duidelijke CTA zullen kijkers niet goed weten wat precies de bedoeling is en mist je advertentie zijn doel. Dat is natuurlijk jammer!

Meer weten?

Aan de hand van deze blog krijg je een idee van hoe je TikTok kunt inzetten om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. TikTok kan namelijk een geweldige advertentie tool zijn als je weet hoe je het moet gebruiken. Ben je op zoek naar advies of ondersteuning? Het Online Marketing team van Morres & Company helpt je graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op!