Blog

Alles over BeReal!

De app BeReal is inmiddels al een aantal jaar oud, maar is sinds een paar maanden explosief in populariteit gestegen. De hele wereld maakt weer leuke uitstapjes en dat moet natuurlijk volop gedocumenteerd worden. Hier speelt deze ‘nieuwe’ interactieve app slim op in. Momenteel domineert het concept video de social media platformen, denk bijvoorbeeld aan TikTok, Reels en Stories. BeReal biedt tegengeluid met een ‘ouderwetse’ focus op foto’s. Nu is het natuurlijk de vraag of BeReal een hype blijkt te zijn of dat het een blijvend populair platform is.

BeReal in het kort

De app is heel makkelijk in gebruik. Iedere dag ontvang je een notificatie, waarin je wordt gevraagd om een foto te delen. Het gaat om één foto per dag, die je binnen twee minuten na de notificatie moet maken. Ben je op tijd? Dan verstuur je de foto naar jouw vriendenlijst en ontvang je daarna de foto’s die jouw vrienden op dat moment hebben gemaakt.
Mis je de notificatie of doe je er te lang over? Dan krijg je ook de foto’s van je vrienden niet te zien. Daarmee stimuleert de app dat iedereen direct na het ontvangen van de notificatie gaat posten. Je kunt eventueel ook later op de dag een foto delen, maar je vrienden krijgen dan de melding dat je eigenlijk te laat was, en jouw foto dus geen real foto is.
Daarbij claimt BeReal dat het platform voornamelijk om authenticiteit en spontaniteit draait. Om dit te kunnen garanderen maakt de front en back camera tegelijkertijd een foto. Je deelt dus jezelf, die een foto neemt van hetgeen wat je op dat moment doet, eet, ziet, et cetera.

BeReal in het bedrijfsleven

Momenteel is BeReal nog niet echt populair onder bedrijven. Op TikTok en Instagram zijn momenteel ontzettend veel bedrijfsaccounts actief. Op BeReal is dit nog niet het geval. Zoals het er nu uitziet zal BeReal de komende tijd ook nog geen opmars maken in het bedrijfsleven. Dit komt vooral doordat BeReal dus echt draait om het maken van momentopnames. Je kunt niet lang nadenken over hetgeen wat je post omdat je gebonden bent aan een tijdslimiet. Je kunt dus ook niks speciaals in beeld zetten of aanpassingen maken. Ook zijn er geen filters of andere opties om te bewerken. Dit is voor veel bedrijven nog geen relevante manier van communiceren, waarschijnlijk ook omdat er een stukje ‘controle’ ontbreekt.
Dit kan natuurlijk ieder moment veranderen. Instagram is as we speak bezig met het ontwikkelen van een nieuwe functie die direct gekopieerd is van BeReal. De opmars van BeReal is andere social media platformen dus zeker niet ontgaan, en daarmee is de opkomst van BeReal in het bedrijfsleven zeker niet uitgesloten.

Meer weten over BeReal? Neem snel contact op met ons op!