Blog

Chapeau 161: Marketing is niet afstandelijk

“Toen ik tien jaar geleden geleden bij Morres & Company begon, was het marketinglandschap totaal anders, maar in de basis kampen bedrijven nu met hetzelfde dilemma”, begint Ellen Schrijnemaekers. “Veel bedrijven worstelen nog steeds met snelle digitale veranderingen en hebben moeite om zelf de benodigde expertise in huis te halen én houden.”

Ellen heeft Morres & Company de afgelopen tien jaar zien groeien van een kleine club enthousiastelingen naar een gevestigde marketingnaam in Zuid-Nederland. “Van één vestiging met drie mensen naar drie vestigingen met een heleboel mensen”, beaamt ze. “De projecten die we nu aanpakken, zijn bovendien veel omvangrijker dan tien jaar geleden. De kern van onze organisatie, onze cultuur van betrokkenheid, is daarentegen onveranderd gebleven. En gelukkig werken we nog steeds voor sommige opdrachtgevers van het eerste uur.”

Bij Morres & Company is marketing outsourcing de kern van de dienstverlening. “Het werkt als een abonnement op marketing expertise”, legt Ellen uit. “Wij werken met onze opdrachtgevers samen op basis van een plan van aanpak. Elke maand en elk kwartaal bespreken we de doelstellingen en bepalen we wat nodig is.” Vervolgens gaan de contentmarketeers, online campaigners en webspecialisten waar Ellen leiding aan geeft daarmee aan de slag. “Met de verzending van de maandelijkse digitale nieuwsbrief bijvoorbeeld. Of het up-to-date houden van social media. Of de uitrol van een nieuwe campagne. Voor een vast bedrag per maand, zorgen we er samen voor dat bedrijven top-of-mind zijn én blijven bij hun doelgroep.”

Om marketingdoelen succesvol te voorzien van de juiste strategie, is betrokkenheid een absolute must. “Door dicht bij onze klanten te zijn, krijgen we beter inzicht in hun specifieke behoeften,” zegt Ellen. “Marketing is niet afstandelijk. Zonder je in te leven, goed te luisteren en door te vragen kun je geen succesvolle strategie formuleren en uitvoeren. Elke nieuwe opdracht of campagne beschouwen we bovendien als een kans om te laten zien wat we kunnen en om iets nieuws te leren,” voegt ze toe.

Die betrokkenheid zit diep in het DNA van Morres & Company. Ellen: “Wij zijn betrokken bij onze klanten, maar zeker ook betrokken bij elkaar. Zodra iemand ergens tegenaan loopt, springen er meteen collega’s bij. Voor onverschilligheid is er geen plek bij Morres. Iedereen heeft altijd zin om elkaar te helpen, om projecten samen te verbeteren en samen nieuwe ideeën te verzinnen. De bezetting is in de afgelopen jaren natuurlijk wel veranderd, maar als een oud-collega nu één van onze Studio’s binnen zou lopen, herkent hij of zij de unieke sfeer bij Morres meteen. Ook die positieve energie maakt mijn werk iedere dag opnieuw ontzettend leuk.”

Een actueel voorbeeld van een project waar Ellen en haar teams aan werken, is de transformatie van het voormalige V&D-pand in Maastricht. “Daarin komen alle aspecten van marketing samen. Een naam en verhaal ontwikkelen, de communicatie opstarten, met hele diverse doelgroepen communiceren en het geheel ook nog eens mooi vormgeven.” De herbestemming gaat lang duren, maar achter de schermen staat er al een aantal zaken klaar, vertelt Ellen. “Ik verheug me op het moment dat we beginnen met het uitrollen van alle plannen. Dat die dan ook nog zichtbaar worden in de grootste winkelstraat van Maastricht is natuurlijk helemaal mooi.”

Ellen is ervan overtuigd dat marketing outsourcing in de toekomst alleen maar belangrijker zal worden. “Technologieën en consumentengedrag blijven zich razendsnel ontwikkelen. We willen voorop blijven lopen en onze klanten helpen top-of-mind te blijven” zegt ze. “Ik ben dus heel benieuwd wat de komende 10 jaar Morres & Company gaat brengen. Uitdagend en gezellig wordt het in ieder geval!”

Dit artikel verscheen eerder in Chapeau Magazine (december 2023).