Blog

Chapeau 163: Vanuit Maastricht werken in de Rotterdamse haven

“De kantoorcultuur is veranderd,” stelt Paul Denis, de eigenaar van creatief marketingbureau Morres & Company. “Grote, onpersoonlijke kantoren hebben plaatsgemaakt voor een netwerk van compacte, inspirerende Studio’s. Wij vinden dat werk moet meebewegen met het leven, niet andersom.”

Morres & Company kiest voor de menselijke maat in een steeds sneller digitaliserende omgeving. “In onze Studio’s komen mensen samen om te creëren,” licht Paul toe. Het gaat niet langer om de locatie, maar om de verbinding met de opdracht en het team. Morres-medewerkers zijn niet gebonden aan een vaste werkplek; zij kiezen waar ze werken, afhankelijk van de taak en hun persoonlijke voorkeuren. Medewerkers verplichten naar kantoor te komen, vindt Paul hopeloos ouderwets. “Eigenlijk is het onzin om iedereen dagelijks lang in de auto, bus of trein te laten zitten. Door onze Morres Studio’s is er altijd werkplek dicht in de buurt van waar je woont.”

Het concept van werken bij Morres & Company is simpel: vrijheid binnen een structuur die creativiteit ondersteunt. “We hebben geen negen-tot-vijf-mentaliteit,” vervolgt Paul. “Onze medewerkers hebben de vrijheid om hun werkdag in te delen zoals zij dat willen, waardoor ze efficiënter en gelukkiger zijn in hun werk.” Medewerkers werken landelijk voor diverse opdrachtgevers, terwijl ze lokaal geworteld blijven: “Een marketeer uit Nijmegen kan net zo goed werken aan een project voor het Maastricht UMC+ als aan een lokale campagne. En een designer uit Maastricht kan zich volledig storten op het rebranden van een bedrijf in de Rotterdamse haven, dankzij onze landelijk-lokale aanpak.”

Of je nou in Eindhoven, Maastricht of Nijmegen binnenloopt, de stijl van Morres is meteen herkenbaar. Thuiskomen noemde een collega uit Heerlen dat die onlangs de Morres Studio in Nijmegen binnenliep. Paul: “Een andere stad, een andere Studio, maar onmiskenbaar de uitstraling en dynamiek van Morres & Company. Eline en ik zijn echt trots als we zulke feedback krijgen, want daaruit blijkt dat het concept werkt.”

Paul beschrijft hoe Morres & Company inspeelt op de behoefte aan nabijheid en begrip van de lokale markt. “We willen niet alleen een landelijk netwerk van talent zijn, maar ook een lokale partner voor onze opdrachtgevers,” benadrukt hij. De nabijheid tot de lokale markt zorgt voor een dieper inzicht en sterkere relaties, wat volgens Paul cruciaal is voor succes. “Uiteindelijk gaat het om de resultaten,” concludeert Paul. “Onze klanten zien de voordelen van ons flexibele werkmodel in de kwaliteit van ons werk en de tevredenheid van ons team. Het succes van Morres is het bewijs dat onze aanpak die even logisch als effectief is.”

Of er in de nabije toekomst meer Studio’s worden geopend? Paul Denis verwoordt het zo: “Bij Morres & Company hoeven we niet per se meer Studio’s, maar als er een mooie kans voorbijkomt—een nieuwe grote klant of een groepje nieuwe collega’s in een bepaalde stad—dan staan we klaar om een nieuwe Studio te openen. Zo groeien we slim en blijven we dicht bij onze mensen en onze klanten. Van Maastricht tot Nijmegen en van Eindhoven tot Rotterdam.”

Dit artikel verscheen eerder in Chapeau Magazine (april 2024).