Blog

Clubhouse voor ondernemers

De populariteit van audio-community app Clubhouse is je vast niet ontgaan. Het is dé nieuwe social hype. Het aantal gebruikers blijft groeien en ook steeds meer ondernemers weten het platform te vinden. Maar, wat is de kracht van Clubhouse nu precies en hoe kun jij er als ondernemer alles uithalen? Wij geven tips!

Wat is Clubhouse?

Clubhouse is een live audio-app waarin je gesprekken kunt voeren en kunt luisteren. Je kunt ervoor kiezen om passief mee te luisteren met conversaties tussen personen, of je kunt zelf het podium pakken om te spreken. Elk gesprek wordt live gevoerd zonder camera en het is verboden om audio-opnames te maken (#FOMO). De kracht van Clubhouse? De app is een alternatief voor ‘normaal’ netwerken, waar vooral nu een enorme behoefte ligt.

Hoe gebruik je de app?

Een nieuwe social media app betekent nieuwe kansen voor jou als ondernemer. De eerste stap om ‘mee te kunnen doen’ is een uitnodiging krijgen. Via een uitnodiging van een bestaande Clubhouse gebruiker kun jij toegang krijgen en een account maken. Het is daarbij belangrijk om een goede bio te schrijven en een duidelijke foto te plaatsen. Hoe? Laat via je profiel in één oogopslag zien wie je bent en wat je doet. Vul je bio aan met één of twee emoji’s om deze makkelijk scanbaar te maken voor de moderators. De moderator van een room bepaalt namelijk op basis van jouw profielfoto en bio of je wel of niet op het podium mag klimmen om te spreken. Eenmaal op het podium kun je jouw stem laten horen; daar begint het netwerken.

Clubhouse als leadmachine

Je kunt Clubhouse gebruiken in je marketingstrategie. Onthoud wel dat de app (nog) niet gericht is op het adverteren van producten of diensten, maar uitsluitend wordt gebruikt als kennisverrijking voor de deelnemers. Richt je dan ook op het leveren van meerwaarde. Wil je als ondernemer opvallen in de massa en direct leads genereren? Dit is wat je kunt doen:

1. Presenteer een gratis weggever
Via een gratis weggever in je bio kun je leads verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan een linkje naar een gratis webinar dat je binnenkort organiseert, of een interessante whitepaper die men kan downloaden via jouw website. Let op: linkjes in een bio op Clubhouse zijn niet klikbaar, dus zorg voor een korte en duidelijke link óf verwijs naar je socials waar je ze wel klikbaar maakt.

2. Koppel je socials
Actief op Twitter en/of Instagram? Koppel je accounts met Clubhouse voor meer zichtbaarheid en interactie. Zet jouw socials openbaar, zodat potentiële klanten je een direct message kunnen sturen.

3. Host je eigen room
Autoriteit claimen?Begin een eigen room en zet jezelf neer als kennisdeler. Bedenk als welke expert je jezelf wil profileren en bepaal welk onderwerp daar het beste bij past. Spreek over jouw vak en geef tips, voer een interessante discussie met een andere expert of kondig een online netwerk borrel aan. Bedenk een pakkende titel en omschrijving voor jouw room en trek de aandacht van (potentiële) klanten. Tijd om het gesprek aan te gaan en leads te genereren!

Kortom, Clubhouse is upcoming en razend populair bij ondernemers die willen netwerken en zich willen laten zien als expert. Ben jij al aangemeld?

Wil je meer betrokkenheid, interacties, leads en sales halen uit jouw social media? Neem contact met ons op! Onze enthousiaste professionals helpen je graag verder.