Morres Talk

Daarom zou jij ook marketing automation moeten gebruiken

By 27 mei 2021juni 11th, 2021No Comments

Marketing automation is een begrip dat steeds vaker voorkomt in de marketing wereld en al enige tijd bezig is aan een hele sterke opmars. In de B2C markt maar zeker ook in de B2B markt. Ben je hier nog niet echt bekend mee en op zoek naar mogelijkheden om meer leads of omzet uit je website te halen? Lees vooral even verder!

Meer en betere leads verzamelen met marketing automation

Een bezoeker die op je website komt is meestal nog op zoek naar informatie bij meerdere aanbieders en is nog niet in de fase om je product of dienst direct af te nemen. Je zult vaak nog wat extra werk moeten verzetten om iemand te overtuigen dat jij de ‘beste’ aanbieder voor hem of haar bent.

Een marketing automation tool haalt jou dit werk helemaal uit handen zodat je hier geen omkijken meer naar hebt. Stel dat iemand op jouw website een brochure downloadt, dan kun je hem bijvoorbeeld na enkele dagen automatisch een vervolgmail sturen met enkele mooie praktijkcases en ervaringen van andere gebruikers, weer gevolgd door een e-mail met een exclusief actieaanbod of aanbod voor een gratis demo. Op deze manier heb jij de regie in handen en leid je een in eerste instantie anonieme websitebezoeker steeds verder door zijn customer journey.

Mocht je dus over 3 maanden een webinar organiseren dan zijn de personen die eerder jouw brochure hebben gedownload misschien wel hele interessante prospects om hier direct voor uit te nodigen.

Meer omzet halen uit bestaande klanten

Marketing automation leent zich dus vooral ontzettend goed voor het verzamelen en ‘opwarmen’ van nieuwe leads. Maar ook bij je bestaande klanten kun je marketing automation natuurlijk heel goed inzetten. Dit doe je met als doel om de klantloyaliteit te verhogen, een herhalingsaankoop te stimuleren of iemand een extra impuls aankoop te laten doen.

Als voorbeeld; stel dat je opticien bent en iemand koopt contactlenzen inclusief een vloeistofpakket, dan weet je al dat de vloeistof na 3 maanden zal zijn verbruikt. Met marketing automation kun je daar vooraf al handig op inspelen en een vervolgmail met een actieaanbod voor nieuwe vloeistof klaarzetten. Deze e-mail wordt dan automatisch na 10 weken verstuurd. Daar hoef jij niet meer aan te denken.

Heb je een webshop en iemand heeft zijn product afgerekend. Stuur hem dan een bevestigingsmail en maak jouw klant nog even tussendoor lekker door hier ook enkele ‘best sellers’ bij te vermelden of stuur op een later moment een Summer Sale met aanvullende producten die perfect passen bij zijn eerdere aankoop.

Overtuig je websitebezoekers en bouw vertrouwen op

Mensen zullen met verschillende redenen naar je website komen. Door de informatie die je van websitebezoekers verzamelt en marketing automation slim in te zetten, laat je jezelf zien als dé expert en bouw je vertrouwen op. En laat dat laatste nu voor de meeste een heel belangrijk argument zijn om nu ook nog de laatste stap zetten: klant bij je worden.

Kortom, marketing automation is the way to go! Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Stuur dit formulier naar onze online marketeers. Zij helpen je heel graag op weg!