Blog

Chapeau 158: De beste employer brands maken een statement

Paul Denis, de eigenaar van Morres & Company, is ervan overtuigd dat werkgevers die een duidelijke positie durven innemen in de arbeidsmarkt, het meest succesvol zijn. We spreken met Paul, die uitlegt uit hoe Morres & Company werkgevers helpt bij het maken van een krachtige keuze. “Kandidaten worden aangetrokken tot werkgevers die eruit springen.”

“Wat een geweldig team is dit!” roept Paul Denis, de eigenaar van Morres & Company enthousiast uit. Op zijn scherm ziet hij de laatste beelden van de campagnevideo voor de Spoedeisende Hulp van het Maastricht UMC+. “Dit is echt een mooie  campagne om aan te mogen werken. Het academisch ziekenhuis is natuurlijk een organisatie die tot de verbeelding spreekt, met duizenden medewerkers die dagelijks bijdragen aan de gezondheid en het geluk van anderen. We ontwerpen nu krachtige campagnes voor het ziekenhuis met een sterk werkgeversmerk als basis.”

Employer branding is het proces waarbij een sterke reputatie en identiteit als werkgever worden opgebouwd en gecommuniceerd. Het omvat het definiëren van de kernwaarden, cultuur en unieke voordelen van een organisatie, met als doel het aantrekken en behouden van talent. In een competitieve arbeidsmarkt speelt employer branding een cruciale rol, omdat het werkgevers in staat stelt zich te onderscheiden en aantrekkelijk te zijn voor hoogwaardig talent. Het creëert een positieve perceptie van het bedrijf, vergroot de aantrekkingskracht van een organisatie en versterkt de betrokkenheid van werknemers, wat resulteert in het vinden en behouden van de juiste mensen.

Paul benadrukt het belang van weloverwogen keuzes bij het opbouwen van een sterk werkgeversmerk. “Het is essentieel om te bepalen welk type werkgever je wilt zijn en welke positie je wilt innemen op de arbeidsmarkt. Morres & Company biedt ondersteuning aan werkgevers in heel Nederland bij het maken van deze keuzes en het bepalen van een duidelijke koers. Met behulp van ons unieke EVP-framework bepalen we de waardepropositie van een organisatie en vertalen dit naar een employer brand, wervingscampagnes en consistente arbeidsmarktcommunicatie. EVP staat voor Employee Value Proposition en omvat het unieke pakket van voordelen en waarden waarmee een werkgever werknemers aantrekt en behoudt. Dat vormt de basis van ieder werkgeversmerk.” Paul wijst erop dat werkgevers momenteel verwikkeld zijn in een concurrentiestrijd om talent. Dat hoeft volgens hem geen probleem te zijn: “Waar concurrentie is, is een markt. Je hoeft alleen maar een beter werkgeversmerk en een krachtigere wervingsstrategie te hebben dan je concurrentie en je hebt gewonnen.”

Een inspirerend voorbeeld van een krachtig werkgeversmerk is Maastricht UMC+. In mei 2023 werd het ziekenhuis zelfs uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland in het jaarlijkse Randstad Employer Brand Research. Morres & Company ontwikkelde het employer brand met de krachtige claim: ‘Wij gaan voor jou’. Dat statement weerspiegelt de diepgewortelde toewijding van de organisatie aan patiënten, collega’s en groei. Het benadrukt de passie en het streven naar de beste zorg, evenals de sterke verbinding en samenwerking binnen het team. Paul: “Vervolgens hebben we het werkgeversmerk vertaald naar impactvolle communicatie en campagnemateriaal. Door deze campagne wordt de aantrekkelijkheid van het werken bij Maastricht UMC+ duidelijk gecommuniceerd en worden potentiële kandidaten geïnspireerd om bij het ziekenhuis te solliciteren.”

Terug naar de Spoedeisende Hulp van het Maastricht UMC+. “Deze video is slechts het begin,” vertelt Paul enthousiast. “Voor het volgende onderdeel van de campagne gaan we opnames maken op het racecircuit van Zolder in België. Als een employer brand eenmaal goed staat en een werkgever juist is gepositioneerd, kun je met campagnes echt het verschil maken.”

Meer weten?

Bij Morres & Company geloven we heilig in de kracht van een strak geformeerde en consequent uitgedragen employer brand.  Mocht jouw organisatie daar hulp bij nodig hebben of vrijblijvend verder willen praten, neem dan gerust contact met ons op!

Dit artikel verscheen in Chapeau 158 (juni 2023)