De vergaande rebranding van SGL.

SGL
Brand identityMarketing outsourcing

Heb je een vraag over ons werk voor SGL of wil je samen sparren?

Laat hier een berichtje achter en we komen snel bij je terug!

Contact
Ben je al klant bij Morres & Company en heb je een vraag over je huidige website en/of abonnement. Gebruik dan onze support omgeving, dan komt je aanvraag direct bij het web team terecht.
Privacy

De opdracht.

SGL helpt mensen met hersenletsel in de chronische fase om op hun eigen manier verder te komen. We kregen van SGL twee vragen. Of wij onderzoek wilden doen om te zien of een rebranding nodig is. Maar ook of wij SGL wilden helpen bij het beter zichtbaar maken dat SGL specialistische kennis, innovatieve diensten en serviceconcepten biedt op het gebied van hersenletsel. Op beide vragen zeiden we natuurlijk ja!

SGL is gewoon SGL.

We begonnen het traject met een onderzoek onder alle doelgroepen. Om te zien hoe zij SGL ervaren. Hieruit kwamen geen noemenswaardigheden naar voren, maar we zagen wel enkele uitdagingen. Zoals de G in SGL. Die staat voor veel mensen voor Gehandicaptenzorg. Terwijl veel cliënten zich helemaal niet gehandicapt voelen. Toch besloten we om de naam te behouden. Want SGL is gewoon SGL. Alleen wilden we geen focus meer leggen op de G, maar op SGL als expert op het gebied van hersenletsel. Die innovatief is en inspeelt op marktontwikkelingen. Daarmee veranderde ook de boodschap: SGL zorgt niet vóór, maar dát de cliënt het leven kan leiden zoals hij/zij wenst. De cliënt staat aan het roer en bepaalt samen met naasten, deskundigen en vrijwilligers zijn/haar koers.

Wij gaan verder.

We begonnen het creatieve proces met het claimen van een unieke positie in de markt. Want SGL is er niet alleen voor cliënten, maar ook voor de familie en de naaste omgeving en haar medewerkers. Deze gedachte vertaalden we naar de pay-off: wij gaan verder en komt terug in de geheel nieuwe huisstijl die we ontwikkelden voor SGL. Met aan het roer het nieuwe logo/merkbeeld. Waarin de drie-eenheid (cliënten, naasten en medewerkers) te zien is in een driehoek waarin de drie doelgroepen samenkomen. Geen nadruk meer op aparte letters, maar één krachtig woordmerk SGL. Een mooie basis om op verder te gaan in de gehele huisstijl.

We ontwikkelden ook de nieuwe website. Die we door cliënten en naasten lieten testen op gebruiksvriendelijkheid. Verder kreeg iedere doelgroep een andere kleur en werkten met iconen om het dienstenaanbod in één oogopslag zichtbaar te maken. Tot slot ontwikkelden we een signing plan voor de belettering van kantoren, dagcentra en woonvoorzieningen. Want ook dat mag natuurlijk niet ontbreken.

Bekijk ook
deze projecten