Blog

Wervingstip: ‘Nu zichtbaar blijven om weer te vlammen na de vakantie’

Nederlanders solliciteren veel minder in de zomer dan andere Europeanen, vertelt online strateeg Wesley Seuren. Nadenken over wat ze belangrijk vinden, wat ze nou echt willen met hun loopbaan of huidige werk doen ze wel. Het advies van Wesley aan werkgevers: blijf zichtbaar deze zomer en zorg dat je klaar bent om meteen na de vakanties volop jobcampagnes te voeren.

Opmerkelijk is het natuurlijk wel: volgens een onderzoek van de grootste vacaturesite van de Benelux, Indeed daalt het aantal sollicitaties in Nederland tijdens de zomermaanden met ongeveer 30% vergeleken met de rest van het jaar. Ter vergelijking: in landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is deze daling slechts rond de 15%. Dat is dus iets waar je bij het voeren van campagnes rekening mee moet houden, vindt Wesley.

Waarom solliciteren Nederlanders minder in de zomer?

Er zijn verschillende redenen waarom Nederlanders minder solliciteren in de zomer, legt Wesley uit. “Blijkbaar zien Nederlanders de zomer als een periode om te ontspannen en te reizen. Om na te denken over hun werk en eventuele toekomstplannen, maar zij ondernemen dus minder snel actie zoals het daadwerkelijk solliciteren. Eigenlijk zoals ze dat ook in het weekend minder doen dan doordeweeks. Ook daarin zijn we in Nederland trouwens de uitzondering. Wat wel weer grappig is, is dat Nederlanders zodra ze weer aan het werk gaan, beginnen te solliciteren. Dus in september en op maandagavond.”

Wat betekent dat voor werkgevers?

Hoewel de sollicitaties afnemen, betekent dit niet dat werkgevers hun wervingsinspanningen moeten stopzetten, volgens Wesley. “Integendeel, zichtbaarheid is juist nu cruciaal. Werkgevers moeten ook in de zomermaanden actief blijven op de arbeidsmarkt. Door zichtbaar te blijven, zorgen bedrijven ervoor dat ze top-of-mind blijven bij potentiële kandidaten. Als het werken na de vakantie tegenvalt en kandidaten klaar zijn om daadwerkelijk te zoeken naar een nieuwe baan, ben je als werkgever de eerste naam die bij hen opkomt.”

Bereid je voor op september

Het voorbereiden van wervingscampagnes voor direct na de zomer is essentieel. “We zien ieder jaar een piek in sollicitaties in september en oktober. Werkgevers die hierop inspelen door hun campagnes op tijd klaar te hebben, vullen hun vacatures sneller in. Zorg ervoor dat alles klaarstaat om te vlammen na de zomer als de piekmaanden beginnen.”

Meer weten?

Bij Morres & Company geloven we heilig in Top-of-Mind marketing. Mocht je daar meer over willen weten of eigen ideeën over hebben, neem dan gerust contact met ons op!