Een acute wervingscampagne voor het Maastricht UMC+.

Maastricht UMC+
CampagneEmployer branding

Heb je een vraag over ons werk voor Maastricht UMC+ of wil je samen sparren?

Laat hier een berichtje achter en we komen snel bij je terug!

Contact
Ben je al klant bij Morres & Company en heb je een vraag over je huidige website en/of abonnement. Gebruik dan onze support omgeving, dan komt je aanvraag direct bij het web team terecht.
Privacy

De opdracht.

We kregen van het Maastricht UMC+, het universitair medisch centrum in Maastricht, de vraag of wij een duurzame wervingscampagne wilden ontwikkelen voor de Basis Acute Zorg (BAZ) opleiding. Met als doel 50 nieuwe externe instromers te werven voor de BAZ-opleiding. Een mooie uitdaging waar we graag onze tanden in zetten. Wij gaan ervoor!

we think

Wij gaan voor crossmediaal.

In vijf weken een online en offline wervingscampagne realiseren met focus op naamsbekendheid? Let’s go! Er was geen tijd te verliezen. Daarom besloten we al snel om door te gaan op het eerder ontwikkelde employer brand voor het Maastricht UMC+. Gericht op de gedreven en ambitieuze medewerkers die ervoor gaan. Op het werk én buiten het werk. Die mensen zoeken we namelijk ook voor de BAZ-opleiding. De werkende verpleegkundige die nieuwsgierig is en meer uit zichzelf wil halen. De verpleegkundige die haar medisch-technische vaardigheden verder wil ontwikkelen en de mbo- en hbo-studenten verpleegkunde die zichzelf willen ontwikkelen op de acute zorg.

we create

Wij gaan voor de BAZ-opleiding.

Voor de wervingscampagne maakten we de doorvertaling van het ‘ik ga voor’-concept die we ontwikkelden voor het employer brand van het Maastricht UMC+. Ook nu met mensen die ervoor gaan. In elke situatie. Maar nu gericht op de beweegreden van BAZ-studenten om te kiezen voor de BAZ-opleiding. Die vertaalden we naar het ‘ik ga voor’-concept. De ontwikkelingsmogelijkheden schreven we naar: “Ik ga voor groei en wil blijven groeien”. De ruimte om mee te kijken op andere afdelingen werd: “Ik ga voor meer ruimte om te kiezen”. De mogelijkheid om na de opleiding door te groeien, vertaalden we naar: “Ik ga voor een carrière die alle kanten op kan”. Voor de campagne fotografeerden we drie BAZ-studenten in hun persoonlijke situatie. Geen standaardbeelden, maar opvallende fotografie van BAZ’ers die met bevlogenheid hun passie of hobby uitvoeren. Ook geen standaardkleuren, maar een fris kleurenpalet om die bevlogenheid verder te versterken.

we connect

Wij gaan voor cv-vrij solliciteren.

De wervingscampagne werkten we uit in verschillende middelen: een frisse landingspagina ikgavooracutezorg.nl, radiocommercials, een abri-campagne, een socialmediacampagne en online banners. Ook kreeg de campagne aandacht via L1 en Zorg aan Zet. We leidden alle kandidaten naar de landingspagina, het centrale punt in de campagne. We wilden het sollicitatieproces zo eenvoudig mogelijk maken. Geen lange formulieren, een cv uploaden is niet nodig, geen motivatiebrief, maar snel en makkelijk solliciteren. Gedurende de campagne hielden we de resultaten bij en voerden we evaluatiegesprekken met Maastricht UMC+ om het sollicitatieproces te beoordelen. De kandidaten reageerden erg positief op deze cv-vrije manier van solliciteren.

Het resultaat

In totaal meldden 35 kandidaten zich aan voor de BAZ-opleiding. Op het moment van schrijven, zijn er twee kandidaten aangenomen voor de BAZ-opleiding en drie kandidaten voor de Acute Cluster via het Plus Team. Daar zal het niet bij blijven. Want de wervingscampagne krijgt een vervolg! Wij hebben er veel zin om de campagne verder uit te werken. Wij gaan er weer voor!

Bekijk ook
deze projecten