Een crossmediaal platform over het goede leven in Limburg.

Chapeau Magazine
WebdevelopmentWebsite optimization

Heb je een vraag over ons werk voor Chapeau Magazine of wil je samen sparren?

Laat hier een berichtje achter en we komen snel bij je terug!

Contact
Ben je al klant bij Morres & Company en heb je een vraag over je huidige website en/of abonnement. Gebruik dan onze support omgeving, dan komt je aanvraag direct bij het web team terecht.
Privacy

De opdracht.

Chapeau is hét platform over het goede leven in Belgisch en Nederlands Limburg. Bekend als glossy magazine en groeiend als crossmediaal platform. Chapeau produceert gidsen, online nieuws, tv, video’s en vlogs, heeft een groeiende community én een in-house tak voor content creatie: Content Creators. Chapeau vond dat haar website toe was aan een upgrade, omdat die niet meer paste bij de stijl van het magazine. Aan ons de vraag of wij een nieuwe gebruiksvriendelijke en futureproof website wilden ontwikkelen, compleet in lijn met Chapeau Magazine. Of course!

De brug tussen online en offline
Samen met de Content Creators van Chapeau brachten we eerst in kaart wat er op de oude website ontbrak. Al snel bleek dat het gevoel van het papieren blad grotendeels zoek was op de website. Dit moest echt één geheel worden. De essentie van het platform zat hem in het ontwerp. Eén ontwerp dat de brug slaat tussen de online en offline versie van Chapeau Magazine. Samen met de medewerkers van Chapeau brachten we het ontwerp van de website steeds verder. We gingen door tot alle webpagina’s overeenkwamen met het papieren blad.

Een platform dat meebeweegt.

Met de ontwerpen op zak begonnen we de realisatie in WordPress. We kozen voor verschillende maatwerkmodules om aan de uitgebreide publicaties te voldoen. Omdat fotografie belangrijk is voor Chapeau Magazine, bedachten we ook een technische oplossing voor de laadtijd en de kwaliteit van de afbeeldingen. En ook na oplevering bouwen we nog regelmatig met Chapeau mee. Zoals nieuwe componenten en modules.

Gelukkig dachten we hier bij de initiële bouw al over na en zijn deze toevoegingen nu vrij eenvoudig te implementeren. Zonder downtime van de site. Op deze manier kan de webmaster direct aan de slag met de nieuwe module en is het niet nodig om te wisselen tussen een demo, staging of live-omgeving. Easy peasy!

Einde project. Start optimalisatie.

Het succes van Chapeau Magazine komt voor een groot deel uit de community. Chapeau zocht daarom tooling om haar leden beter te betrekken bij het merk. Daar helpen wij graag bij!

Te beginnen met een training voor medewerkers over het gebruik van onze vaste marketing automation tooling. Hiermee kunnen zij op een slimme manier dynamische content tonen aan gebruikers. En net zo dynamisch nieuwsbrieven versturen en meten welke goed converteren.

We implementeerden ook tooling om het gebruikersgedrag te monitoren. In maatwerkrapportages met websitestatistieken geven we aan welke artikelen goed presteren, welk thema populair is, welke auteurs het beste scoren en wat de leesbaarheidsscore is van een artikel. De samenwerking met Chapeau is open en vooral prettig. We kunnen snel schakelen en op gelijk niveau sparren over ideeën en concepten, wat echt fijn is!

www.chapeaumagazine.com

Bekijk ook
deze projecten