Morres Talk

Een dag als Content & Copywriter bij Morres

By 9 januari 2020januari 31st, 2020No Comments

Een bureau met iMac, een comfortabele stoel waarin het Heerlijk Hangen is en een stuk of wat stiltekamertjes waarin MacBook en ik ons terugtrekken als de dagelijkse kantoorhectiek tot een surplus aan rumoer leidt: hiermee doe ik het elke werkdag als Content & Copy Specialist bij Morres.

Kan niet anders zeggen: ik heb een machtige job. Elke dag weer krijg ik de kans om te ervaren wat onze klanten drijft en motiveert. Het is de nieuwsgierigheid die mij in hun huid – of liever gezegd: hun producten of diensten – doet kruipen. Wat een voorrecht! Weet je wanneer ik me dat vooral realiseer? Als na vijven in ons kantoor aan de Stratumsedijk de rust terugkeert, en ik mijn dag nog eens doorneem. Wat is er weer veel gebeurd en wat was het weer leerzaam!

Vanochtend was er dat telefonische interview met een van onze belangrijkste klanten. Zij hebben een nieuw verlichtingsconcept en het is onze taak om hun oplossingen zo zacht mogelijk te laten landen via ronkende b-to-b verhalen met de juiste commerciële ondertoon. Goed luisteren – ook naar wat niet direct wordt gezegd – daar gaat het om.

Het liefst zou ik na het interview meteen met de tekst aan de slag gaan, maar wacht: er liggen nog social media posts die af moeten. Typisch mijn koekjes bij de koffie! Ik vind ze leuk om hun uitdaging: met zo weinig mogelijk woorden de druk-druk-drukke lezer op zijn gemak stellen en aanzetten tot doorlezen.

Want weet je: elk woord telt. Heb ik je al verteld van dat gouden weegschaaltje op mijn bureau, links naast de iMac, waarmee ik elk woordje afweeg? Je koopt ze online, googel maar eens.

Als ik rond de middag een afspraak heb voor een persoonlijk interview op locatie bij de klant, zijn de posts nog niet helemaal af. No worries, ik heb de klus tijdig doorgekregen en er is nog voldoende tijd. Het interview waar ik op af ga is voor een artikel in een personeelsblad. En als ik na drie kwartier een fijn gesprek beëindig, heb ik meer dan voldoende bagage om van start te gaan met een mooi, persoonlijk verhaal.

Elke tekstschrijver vraagt het zich af: waar blijven toch de uren? Eenmaal terug op kantoor heeft het middagloom de ochtendfris verdreven en zie, daar nadert alweer einde werkdag. Ik werk nog wat aan de social media posts, en dan begint een minstens zo belangrijk klusje: het registreren van mijn gewerkte uren. Ook dat hoort erbij. Onderwijl hoor ik in de verte de eerste Tot morgen! van een collega. Andere volgen, en ook de mijne zal niet lang meer op zich laten wachten.

Eenmaal thuis, of eigenlijk al op de fiets náár huis, ervaar ik mijn dagelijkse afkickmoment van het werk. Zal de reden zijn dat ik nogal eens een rood stoplicht mis. Thuis wacht de krant, ook een prachtige bron van inspiratie. Tekstschrijvers weten dat een verhaal nooit echt af is. Het kan altijd beter. Niet erg hoor; morgen mag ik weer naar hartenlust los in de bijzondere speeltuin die de Nederlandse taal eigenlijk is.

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal? En ben je benieuwd wat onze copywriters voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.