Morres Talk

Een dag als Designer bij Morres

By 12 december 2019februari 26th, 2020No Comments

“Ik schrik wakker van mijn wekker die me vanuit mijn droom over mooie designs weer even met beide voeten op de grond zet. Ik kleed me om en eet snel een boterham. Als ik mijn fiets pak schiet me ineens iets te binnen: bijna mijn koptelefoon vergeten!

Gepakt en gezakt ga ik op weg naar kantoor. Het is vandaag kouder dan het de afgelopen dagen is geweest, helaas. Ik kruip wat dieper in mijn sjaal en trap op een rap tempo door.

Wanneer ik arriveer zie ik het licht in het kantoor al branden. Mijn bril beslaat van de kou wanneer ik het kantoor binnen stap. Snel zet ik even wat thee en start daarna mijn dag met het doornemen van mijn mail.

Na het doorlezen van alle mails roep ik mijn collega’s bijeen voor ons weekoverleg. Links en rechts vliegen de opdrachten me om de oren. In rap tempo worden alle creatieve klussen verdeeld over het team. Wie maakt de infographic? Wie begint er met het jaarverslag? Wie helpt me om in ‘no-time’ voor alle klanten een originele social media kerstwens te realiseren? Samen hebben we snel orde in de chaos geschept.

Daarna is het tijd om samen met Olivier -Operationeel Directeur- naar één van onze klanten te gaan. Hier mag ik het identiteitsconcept presenteren. Ik voel me behoorlijk hyped onderweg. Wat heb ik zin in dit project! Het hele team vond de pay-off die we hebben bedacht briljant ;-), hopelijk vindt de klant dat ook!

Eenmaal op locatie merk ik dat ik het toch altijd een beetje spannend vind om een geheel nieuwe huisstijl te presenteren. Het is een enorme verandering en smaak kan natuurlijk heel persoonlijk zijn. Maar ik heb goed onderzoek verricht bij de klant. Grote kans dat ik raak schiet en ze verras met mijn creatieve ideeën!

Oké, nu presenteren… Let’s go!
Ik leg het idee uit achter het communicatieconcept, handgeschreven logo, de zachte tinten in het kleurenpalet en een onderscheidende illustratiestijl. Nadat we ons hele verhaal hebben gedaan kijken Olivier en ik de klant vol verwachting aan… Na een korte stilte zegt de eigenaresse dat ze onwijs enthousiast is. Wat fijn!

Content rijden we terug naar kantoor. Onderweg bel ik mijn collega van de andere vestiging om het goede nieuws te melden.

Weer terug op kantoor Eindhoven plof ik op mijn stoel. Ik hoor Bo -Marketing Manager- zeggen dat we er een toffe nieuwe klant bij hebben. Gaaf zeg, wat een top dag! We plannen snel een brainstorm in, om te kijken wat we voor de kersverse klant kunnen betekenen.

Dat was me een dag. Ik klets nog even na met Paul -Directeur- waarna ik voldaan mijn jas aantrek. Ik doe alle lichten uit en kijk nog één keer het kantoor in. Rust. Nu lekker naar huis en morgen weer een dag.”

Wil jij ook aan de slag bij Morres als Designer? Dat kan! Solliciteer hier op onze vacature.