Een Employer Brand die het voor elkaar krijgt.

Gemeente Weert
Employer branding

Heb je een vraag over ons werk voor Gemeente Weert of wil je samen sparren?

Laat hier een berichtje achter en we komen snel bij je terug!

Contact
Ben je al klant bij Morres & Company en heb je een vraag over je huidige website en/of abonnement. Gebruik dan onze support omgeving, dan komt je aanvraag direct bij het web team terecht.
Privacy

De opdracht

Voor de gemeente Weert werken meer dan 400 mensen. Het is een middelgrote gemeente met een stedelijke dynamiek en een dorps karakter. We kregen van de gemeente de opdracht om een Employer Brand te ontwikkelen, met als doel de gemeente als aantrekkelijke werkgever profileren op de arbeidsmarkt: voor bestaande en nieuwe collega’s. Met het Employer Brand is de basis gelegd voor alle communicatie-inspanningen met betrekking tot het aantrekken en behouden van personeel.

Jij krijgt het voor elkaar

Tijdens de onderzoeksfase hebben we onder andere in twee dagen 20 collega’s geïnterviewd. Na de onderzoeksfase is de EVP opgesteld, waarin vier beloftes zijn opgenomen die gemeente Weert doet aan (potentiële) collega’s. Hierna zijn we aan de slag gegaan met het creatief concept, een visuele en verbale doorvertaling van de EVP en het werkgeversverhaal. De pay-off ‘Krijg het voor elkaar’ staat centraal in het Employer Brand en is de belofte dat je het samen met de gemeente Weert voor elkaar krijgt. Visueel is er een nieuwe stijl ontwikkeld op basis van de corporate huisstijl van de gemeente Weert. De keper en de collega’s zijn centraal gezet in combinatie met foto’s van de gemeente en speciale projecten. Het hele proces is een co-creatie geweest samen met de gemeente Weert, wat ervoor heeft gezorgd dat zij zelf trotse eigenaar zijn van het nieuwe merk.

Wij kregen het voor elkaar

Het nieuwe werkgeversmerk van gemeente Weert moest tot leven komen. We organiseerden twee productiedagen waarin meer dan 20 interviews zijn afgenomen en foto’s en video’s zijn opgenomen van zowel de collega’s als van de omgeving in en rond de gemeente zelf. De interne activatie was meteen begonnen! Alle collega’s deden met veel enthousiasme mee en werden meteen ambassadeur van het nieuwe merk. Na de productiedagen konden we met alle waanzinnige content aan de slag. Er kwamen sterke medewerkersverhalen met leuke video’s uit. In deze verhalen geeft ieder voor zich aan hoe hij of zij het voor elkaar krijgt en waar ze trots op zijn. Alle medewerkersverhalen zijn gebundeld en terug te vinden op de nieuwe werken-bij website: krijghetvoorelkaar.nl. Voor de livegang is er een interne preview geweest waarin alle ambassadeurs de video’s konden bekijken. De campagne ging twee dagen later live waarin alle ambassadeurs sterke berichten op social media hebben gedeeld. De campagne heeft een mega start gemaakt met een enorm bereik. Kortom een mooi, nieuw Employer Brand met een sterke basis waar de gemeente Weert nog lang op kan bouwen.

Bekijk ook
deze projecten