Nieuws

Facebook F8 2019: de grootste veranderingen

By 15 mei 2019 mei 29th, 2019 No Comments

 

Begin deze maand vond de Facebook F8 2019 plaats in San Jose. Tijdens deze Developers Conference presenteert Facebook haar nieuwe plannen voor het komende jaar. Uiteraard werden er een aantal belangrijke veranderingen aangekondigd. Wij hebben de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje gezet.

Nieuw Facebook design

Waarschijnlijk is het je al opgevallen, Facebook krijgt een facelift. Niet alleen het logo maar ook het design zal een metamorfose ondergaan. Binnen “FB5” zoals Facebook het zelf noemt krijgen groepen een prominentere plek. Zo wil Facebook de “echte wereld” dichter bij elkaar brengen. Jouw feed wordt helemaal gepersonaliseerd op basis van groepen waar jij lid van bent. Ook gaan ze het makkelijker maken om evenementen bij jou in de buurt te kunnen vinden. Het meest verrassende van deze ontwikkelingen is dat Facebook afstand doet van haar iconische blauwe kleur.

Inmiddels zijn de Android en IOS app’s al geüpdate, de desktop versie wordt later deze zomer verwacht.

Creators Profile voor Instagram

De afname van het aantal jonge gebruikers op Facebook neemt al lange tijd toe, de meeste stappen over op Instagram of focussen zich enkel en alleen nog maar op Instagram, dat veel meer om foto’s en filmpjes draait. Dankzij de nieuwe ‘Create mode’ wordt het voor artiesten, fotografen en kunstenaars nog makkelijker om mooie plaatjes en Verhalen te maken.

In deze nieuwe modus kunnen zij namelijk allerlei effecten en animaties toevoegen, zonder een bestaande afbeelding te hoeven uploaden. Ook kondigt Instagram een nieuwe shop modus aan, waardoor je direct de kleding die influencers dragen kunt kopen in de app. De internet persoonlijkheden moeten hiervoor wel samenwerken met webshops.

WhatsApp Business Catalogus

Tijdens de Developers Conference kwamen niet alleen Facebook en Instagram aan bod, ook WhatsApp werd besproken. Zo komt WhatsApp met de WhatsApp Business Catalogus. Deze app helpt jou relevante bedrijven te vinden én helpt bedrijven meet mensen te bereiken. Dat maakt het mogelijk om producten die je bedrijf aanbiedt te bekijken zonder WhatsApp te verlaten. Een interessante update voor klein MKB.

Facebook messenger, Instagram en WhatsApp samen?

Binnenkort worden de systemen van Facebook messenger, Instagram en WhatsApp samengevoegd. Dit betekent dat je onderling berichten naar elkaar kunt toesturen zonder dat je op dezelfde app actief bent. Met een vriend die bijvoorbeeld geen WhatsApp heeft, maar wel Facebook messenger, kun je binnenkort toch met elkaar chatten.