Blog

Good practice: een stapje verder challenge

Vitale medewerkers zijn happy medewerkers. Zij zijn gezond, zitten vol energie en gaan met plezier naar hun werk. Vitaliteit is voor elke organisatie een belangrijke waarde om na te streven. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers over de kennis beschikken, het belang van vitaliteit inzien en acties ondernemen?

Polygarde en Intergarde verlenen dienstverlening in bewaking, verkeersregeling en handhaving. Gezamenlijk zijn er 600 medewerkers in dienst. In het kader van vitaliteit en om een saamhorigheidsgevoel te stimuleren, ontwikkelden we samen een internal branding campagne en challenge waarin medewerkers elkaar uitdagen.

De ‘Stapje verder challenge’ in een notendop

Medewerkers werden uitgedaagd om twee weken lang hun stappen bij te houden. Daarvoor ontvingen ze een stappenteller thuis (met bedrijfslogo). In een online dashboard gaven deelnemers het aantal gezette stappen door. In een ranking konden zij zien hoe collega’s scoorden. Geen challenge zonder winnaar! Na twee weken ontvingen de winnaars fantastische prijzen passend bij het thema gezondheid én eeuwige roem. Denk aan een tegoedbon voor een sportwinkel, fruitmanden of vouchers om fietsen te huren.

Naadloos van online naar offline

Om de deelnemers naadloos door de challenge te leiden van aanmeldingen tot het uitroepen van de winnaar, ontvingen deelnemers e-mails, ingericht met een automation flow. Ze ontvingen aanvullend inspiratie kennis in de vorm van artikelen en blogs over het belang van gezonde voeding, dagelijkse beweging en gezonde recepten.

Een herkenbaar beeldmerk

Om de challenge kracht bij te zetten ontwikkelden we een eigen herkenbaar beeldmerk, passend bij de huidige huisstijl. In het beeldmerk is terug te zien dat collega’s elkaar een stapje verder helpen en uitdagen om naar een volgend level te komen. Het beeldmerk zat verweven in alle communicatiemiddelen. Denk aan de header in de nieuwsbrief, een template op social media en op het speciaal ontwikkelde dashboard.

Volgend jaar weer

Vitaliteit is succesvol onder de aandacht gebracht. Er zijn 9.429.504 stappen gezet en prachtige foto’s van hun wandelavonturen gedeeld op de social media onder de hashtag: #stapjeverderchallenge. Na een analyse van wat we volgende keer anders aanpakken, zeggen we samen: volgend jaar weer!

Geïnspireerd om je collega’s uit te dagen in een challenge? Neem contact op via info@morrescompany.com