Morres Talk

Google for Jobs komt eraan. Ben jij er klaar voor?

By 20 augustus 2019 augustus 28th, 2019 No Comments

Google for Jobs is de nieuwe job search engine die je gaat helpen om jouw vacatures nog beter zichtbaar te maken. Het is een gloednieuwe dienst die Google naar verwachting deze zomer ook in Nederland zal introduceren en waarmee je dus eenvoudiger en effectiever de juiste potentiële kandidaten bereikt. Het mooie van deze dienst is dat deze ook nog eens helemaal gratis is!

Als je weet dat volgens Careerbuilder zo’n 73% van de mensen die op zoek zijn naar een baan hun zoektocht starten via Google, is het dus verstandig om even tijd vrij te maken om je voor te bereiden op deze nieuwe dienst. Wij laten je zien hoe je dit eenvoudig in 3 stappen aanpakt.

In 3 stappen ben jij klaar voor Google for Jobs

Jouw online vacatures optimaliseren voor Google for Jobs

Google for Jobs is een zoekmachine. Je hoeft jouw vacatures dus niet zelf op Google te plaatsen. Deze worden namelijk van je website gehaald als je ze maar op de juiste manier aanbiedt. Dit doe je in slechts 3 stappen.

 

Stap 1. Gestructureerde data

Dit is meteen de allerbelangrijkste stap! Met gestructureerde data bedoelen we dat je de informatie over de online vacature precies zo vermeldt dat Google deze begrijpt en kan weergeven.

Google maakt hier nu al zelf actief werk van door vacaturepagina’s te indexeren en websitebeheerders te attenderen op de ‘ontbrekende informatie’. Zonder het op orde hebben van deze informatie is het namelijk niet mogelijk om zichtbaar te zijn via Google for Jobs.

Deze technische optimalisatie voor Google vraagt om een update van jouw vacaturepagina’s. We kijken natuurlijk graag samen met je mee om dit meteen goed in te richten. Als je jouw gegevens invult, nemen we hiervoor vrijblijvend contact met je op.

 

Neem contact met mij op

 

Stap 2. Goede content

Een sterke vacaturetekst is onmisbaar voor de vindbaarheid van je vacatures. Besteed dus voldoende aandacht aan het schrijven van een vacaturetekst zodat deze relevant is voor zowel kandidaten als Google.

  • Kies pakkende titels en korte beschrijvingen voor je vacature. Google for Jobs laat de eerste 5-35 regels zien.
  • Gebruik de juiste functietitels en zoektermen.
  • Geef duidelijk aan wat je van een kandidaat verwacht.
  • Staan de belangrijkste specificaties in de vacaturetekst?
  • Geef een salarisindicatie aan in de vacature

 

Stap 3. SEO

SEO is natuurlijk voor je hele website erg belangrijk en niet alleen voor de vacaturepagina’s.

Let dus op dat de juiste zoekwoorden vermeld staan in de title tag en meta description tag, de verschillende headers en de body content van je vacaturetekst. Maar maak ook gebruik van synoniemen en gerelateerde woorden. Google kan de afbeeldingen die je op de pagina gebruikt niet bekijken. Toch kun je deze optimaliseren door in de bestandsnaam en de alt-tekst aan te geven wat erop staat.

Schenk tenslotte ook aandacht aan de opmaak van je pagina. Maak het lezen prettiger door gebruik te maken van witruimtes, grotere letters en opsommingen. Je houdt hiermee bezoekers langer vast. Dit zegt voor Google iets over de kwaliteit van je pagina en beloont dit in de zoekresultaten.

Neem contact met mij op voor een update van mijn vacatures.