Blog

Haal meer uit je WordPress-website met meetbare inzichten en tools zoals Hotjar

Als je een WordPress-website hebt, kun je gelukkig veel aspecten van je site meetbaar maken. Zo krijg je inzicht in het gedrag van je bezoekers en kun je je site optimaliseren om de gebruikerservaring te verbeteren en de conversie te verhogen. In deze blogpost leg ik je uit welke aspecten je meetbaar kunt maken in WordPress en hoe je Hotjar kunt gebruiken om dat te doen.

Laten we beginnen met het aantal bezoekers. Dit is een belangrijke statistiek om te meten en met Google Analytics 4, een gratis tool van Google, kun je het aantal bezoekers op je website meten, evenals waar ze vandaan komen en hoe lang ze op je site blijven.

Daarnaast is het aantal paginaweergaven ook belangrijk, omdat het je inzicht geeft in welke pagina’s op je website het meest populair zijn. Met Google Analytics kun je ook zien hoe lang bezoekers op elke pagina blijven en hoe vaak ze doorklikken naar andere pagina’s op je website.

Een andere belangrijke statistiek is conversie. Dit geeft aan hoeveel bezoekers daadwerkelijk een actie op je website uitvoeren, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Met Google Analytics kun je het aantal conversies op je website meten en kun je zien waar bezoekers afhaken in het conversieproces. Op basis van deze statistieken kun je je website optimaliseren om de conversie te verhogen.

Een handige tool om te gebruiken is Hotjar. Met Hotjar kun je o.a. heatmaps en schermopnames maken van je website, waarmee je visueel kunt zien waar bezoekers op klikken en hoe ver ze scrollen op een pagina. Zo kun je zien waar de meeste interactie plaatsvindt en waar bezoekers afhaken. Op basis van deze statistieken kun je je website optimaliseren om de gebruikerservaring te verbeteren en de conversie te verhogen.

Tot slot is feedback van bezoekers waardevol om te begrijpen waarom bezoekers afhaken op je website. Met Hotjar kun je feedback van bezoekers verzamelen door middel van enquêtes en feedbackformulieren. Op basis van deze feedback kun je je website optimaliseren om de gebruikerservaring te verbeteren.

Kortom, er zijn veel aspecten van je WordPress-website die meetbaar kunnen worden gemaakt. Met behulp van tools zoals Google Analytics en Hotjar kun je statistieken meten zoals het aantal bezoekers, paginaweergaven, conversie, heatmaps en feedback van bezoekers. Deze statistieken kunnen je helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de conversie te verhogen. Samen met jou inventariseren we je bedrijfsdoelen/KPI’s en gaan we samen op optimalisatie-avontuur!

Verder praten?

Succes met het optimaliseren van je website! Mocht het nou niet lukken, dan ben ik altijd te porren voor een goede kop koffie of een bierke. Laat hier je gegevens achter en dan zien we elkaar binnenkort!

Contact
Ben je al klant bij Morres & Company en heb je een vraag over je huidige website en/of abonnement. Gebruik dan onze support omgeving, dan komt je aanvraag direct bij het web team terecht.
Privacy