Rebranding van dé studentenhuisvester van Arnhem & Nijmegen.

SSH&
Brand identityCampagne

Heb je een vraag over ons werk voor SSH& of wil je samen sparren?

Laat hier een berichtje achter en we komen snel bij je terug!

Contact
Ben je al klant bij Morres & Company en heb je een vraag over je huidige website en/of abonnement. Gebruik dan onze support omgeving, dan komt je aanvraag direct bij het web team terecht.
Privacy

De opdracht.

Met 7.000 kamers en woningen is SSH& de grootste studentenhuisvester in Nijmegen & Arnhem. In 2016 besloot SSH& (toen nog SSHN, Stichting Studenthuisvesting Nijmegen) om het woningaanbod uit te breiden naar Arnhem. Hierdoor voldeed de naam SSHN niet meer en werd SSH& de nieuwe naam. Zo ontstond de vraag voor een nieuwe brand identity.

SSH& is oranje.

De samenwerking begon met een ontwerpvraag voor het ondernemingsplan. Al snel kwam daar een volledige rebranding uit voort. SSH& is een bekende naam in Nijmegen en dat wilden we graag zo houden.

SSH& is meer dan oranje.

De kleur oranje vormde de basis voor de nieuwe brand identity. Het komt nog duidelijker en frisser naar voren in het nieuwe logo/merkbeeld en de gehele brand identity. Zodat je bij het zien van de kleur oranje meteen denkt aan SSH&. Ook wilden we beter en meer benadrukken dat het om studenten gaat en de wereld van studenten laten zien. Dit komt onder andere terug in de fotografie, maar ook in de nieuwe pay-off: hier wonen studenten, waarin de studenten en het woningaanbod samenkomen.

Nijmegen & Arnhem zijn oranje.

Zo’n rebranding vraagt om een goede campagne. We ontwikkelden twee verschillende campagnes om het nieuwe SSH& zichtbaar te maken bij studenten. De eerste was een campagne in Nijmegen, inclusief abri-posters, advertenties en stationsreclame. De tweede een introductiecampage in Arnhem waar SSH& voor de meeste studenten nog helemaal nieuw was. En dat was nog maar het begin. Alle complexen en stadspanden kregen een nieuwe belettering en elk jaar ontvangen Nijmeegse en Arnhemse eerstejaarsstudenten een hippe canvas tas waardoor SSH& letterlijk in het hele straatbeeld zichtbaar is.

Verder maken we voor SSH& het ondernemingsplan en het jaarverslag op, net als de plattegronden van Arnhem en Nijmegen, animaties, infographics, advertenties en tal van andere middelen. Ook verzorgden we de aankleding van het nieuwe Helix-complex in Arnhem en om te zien wat het effect is van wat we doen, voeren we jaarlijks een naamsbekendheidsonderzoek uit onder studenten.

Bekijk ook
deze projecten