Blog

Morres Studio’s draaien om samen creëren en lokale betrokkenheid

Bij Morres & Company volgen we onze eigen koers. Voor ons geen grote kantoren met talloze werkplekken meer, maar juist meerdere compacte Studio’s. Waarom? Omdat we geloven dat teamspirit en creativiteit het best gedijen wanneer teams samenkomen om over ideeën te brainstormen, samen te creëren en inzichten te delen. Werken kun je namelijk overal. Het liefste in de buurt van onze opdrachtgevers natuurlijk. 

Ons vestigingsbeleid draait om het versterken van creativiteit en samenwerking. Door meerdere kleinere locaties te openen, kunnen onze teams effectief samenwerken, ideeën uitwerken en campagnes ontwikkelen. We dringen niemand op om naar kantoor te komen, want we begrijpen dat medewerkers hun dagelijkse werk ook prima vanuit huis kunnen doen. Dus dat mag ook ook, al is iedereen natuurlijk altijd welkom in een Morres Studio.

Broedplaatsen van creativiteit en teamspirit

Paul legt uit: “Morres Studio’s zijn geen kantoren waar mensen braaf van 9 tot 5 komen werken. Het zijn locaties waar teams samen creëren, ideeën bedenken en campagnes uitwerken. Broedplaatsen van creativiteit en teamspirit. Het dagelijkse werk mag iedereen van ons ook thuis doen. Medewerkers verplichten naar kantoor te komen, is hopeloos ouderwets.”

Werken in de buurt van je woonplaats

Door de beperkte omvang van dit soort vestigingen, zijn de kosten natuurlijk ook veel lager. Paul: “Twee Morres Studio’s vergen dezelfde investering als een hele etage in een bedrijfsverzamelpand. Dan vinden wij het logischer om werkplekken dicht bij onze medewerkers en klanten te creëren. Eigenlijk is het ook gewoon onzin om iedereen steeds zo lang in de auto, bus of trein te laten zitten. In onze Morres Studio’s werk je altijd dicht in de buurt van waar je woont.”

Vestigingen volgen de business

Een groot bijkomend voordeel is natuurlijk dat we snel een nieuwe Morres Studio openen als we gaan samenwerken met een grote nieuwe opdrachtgever. Paul legt uit: “Stel dat we een account van omvang binnenhalen in een gebied waar we nu nog niet zitten, dan kunnen we binnen een mum van tijd een nieuwe Morres Studio openen.” In de laatste Chapeau noemde Ellen Schrijnemaekers, Teammanager Marketing dat een ‘landelijk-lokale dekking’. Paul vindt dat mooi gevonden, geeft hij aan: “Het raakt precies de kern. We willen dichtbij onze mensen en opdrachtgevers zitten voor maximale betrokkenheid en begrip van de lokale markt, maar onze ambities niet beperken tot een bepaalde regio.”

Morres Studio Nijmegen verhuist naar Kaapstander 23

Onze Nijmeegse Studio is onlangs verhuisd naar een nieuw adres: Kaapstander 23, in het bruisende Waterkwartier van Nijmegen-Oost, de oudste wijk van de oudste stad van Nederland. Een locatie die niet alleen historie uitstraalt, maar ook een moderne en uitnodigende werkruimte biedt. Onze Nijmeegse collega’s kunnen hier hun laptops uitklappen, brainstormsessies organiseren en klanten verwelkomen in onze kenmerkende ‘peach meeting room’. Paul: “Of je nou in Eindhoven, Maastricht of Nijmegen binnenloopt, je herkent meteen Morres. Thuiskomen noemde een collega uit Heerlen dat die vorige week voor het eerst hier binnenliep. Een andere stad, een andere Studio, maar onmiskenbaar de uitstraling en dynamiek van Morres & Company. Eline en ik zijn echt trots als we zulke feedback krijgen, want dan is onze opzet geslaagd.”

Morres Flexstudio in Rotterdam

Eerder dit jaar hebben we als pilot een Morres Flexstudio in Rotterdam geopend. Niet alleen omdat daar collega’s wonen, maar ook de potentie voor Morres in de regio Rijnmond. Paul: “We voelen ons als een vis in het Rotterdamse water. Zoveel mooie organisaties waar we nog mee aan de slag zouden willen. Als we er voet aan de grond krijgen, dan volgt er ook in Rotterdam een volwaardige Morres Studio. Maar zo zijn er natuurlijk meer plaatsen in Nederland waar we mogelijkheden zien. Wie weet waar we de komende jaren allemaal Studio’s gaan openen?”