Nieuws

Informatie privacywetgeving

By 2 april 2018 oktober 18th, 2018 No Comments

Hoe zorgt Morres voor een juiste verwerking van de persoonsgegevens?
Per 25 mei 2018 is de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG) van toepassing ook wel bekend onder de afkorting: GDPR (General Data Protection Regulation). Dat betekent dat er vanaf die datum een nieuwe privacywetgeving geldt, die de huidige ‘Wet bescherming persoonsgegevens’ (Wbp) vervangt. Door de AVG krijgen mensen meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun gegevens.

Wat heeft Morres geregeld om de verwerking van persoonsgegevens te beveiligen?
We hebben bij Morres in de afgelopen maanden gewerkt aan het verder beveiligen en documenteren van de verwerking van persoonsgegevens. In onze documentatie hebben we voor iedere klant het volgende beschreven:
– Welke persoonsgegevens worden er verzameld
– Waar worden deze gegevens bewaard
– Wie is daar verantwoordelijk voor.
Ook hebben we de beveiliging van onze IT-omgeving verder aangescherpt en intern een privacybeleid opgesteld. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat persoonsgegevens van uw klanten altijd versleuteld worden opgeslagen en apparatuur zoals laptops en smartphones veilig worden gebruikt.

Uw website naar een beveiligde omgeving
Onder de nieuwe wetgeving is het verplicht dat uw website wordt overgezet naar een beveiligde omgeving. Dit zorgt ervoor dat de gegevens die bezoekers achterlaten in onder andere webformulieren niet ‘afgeluisterd’ kunnen worden. Deze beveiliging wordt ook belangrijker voor de ranking binnen Google. Met de juiste voorbereiding kan deze overzetting geruisloos worden gedaan waardoor uw bezoekers er niets van merken.

Privacy statement en cookiemelding op uw website
De bezoeker van uw website moet goed geïnformeerd worden over de redenen waarom persoonsgegevens worden verzameld en transparantie staat daarbij voorop. Zo heeft de bezoeker recht op inzage van de persoonsgegevens en kan onder meer een verzoek tot verwijdering van deze gegevens indienen. Morres biedt gratis een model privacy statement aan die u kunt gebruiken om via de website te communiceren over uw privacybeleid.

Morres heeft tevens een nieuwe cookie plugin gebouwd die bezoekers vraagt om akkoord te gaan met het gebruik van cookies op de website. Deze service zorgt ervoor dat formulieren die ingevuld zijn op de website na 30 dagen worden verwijderd.

Als verwerking verantwoordelijke dient u, als u een verwerker inschakelt, alle afspraken omtrent de verwerking van de persoonsgegevens vast te leggen in een verwerkersovereenkomst. Wij hebben daarvoor een verwerkersovereenkomst door een gespecialiseerde juriste laten opstellen die we u binnenkort toesturen. Dat werk nemen wij voor u uit handen.