Morres Talk

Instagram Live Rooms neemt het op tegen Clubhouse

By 29 maart 2021No Comments

Instagram Live Rooms neemt het op tegen Clubhouse

Instagram heeft onlangs een nieuwe functie gelanceerd: Instagram Live Rooms. De tool is een vernieuwde versie van livestreamen, iets wat voorheen ook al kon op de app. Live Rooms geeft de mogelijkheid om met maximaal vier gebruikers tegelijkertijd live te gaan. Instagram wil creators zo meer ruimte tot creativiteit bieden. Het opvallende aan de lancering is dat de tool erg veel lijkt op de werking van de populaire app Clubhouse. Beide bieden interessante gesprekken en interacties tussen groepen mensen door middel van livestreams. Kennisuitwisseling staat centraal. Toch zijn de twee niet helemaal hetzelfde. Wat zijn de verschillen? Waar zitten de voor- en nadelen? En vooral: welke van de twee overleeft op de lange termijn?

De verschillen en overeenkomsten op een rij

Hoewel de Live Rooms tool en Clubhouse veel op elkaar lijken, zijn er toch een aantal belangrijke onderscheidingen. In het overzicht zie je de grootste verschillen en overeenkomsten. Het grote voordeel van Instagram Live Rooms ten opzichte van Clubhouse is dat de opties in het soort livestream veel breder zijn. Waar je bij Clubhouse over alles kunt praten, kun je het bij Live Rooms ook laten zien. Dit voegt een krachtig element toe. Het grootste nadeel van Instagram Live Rooms is dat het niet zo laagdrempelig is als Clubhouse. Het kost de kijker meer tijd en moeite om een livestream via Live Rooms te volgen omdat het niet op de achtergrond afgespeeld kan worden.

Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De lange termijn

De vraag is natuurlijk welke van de twee het langst stand zal houden. Instagram staat erom bekend snel bij de trends te zijn. Instagram Stories werd gelanceerd toen Snapchat populair werd en Reels werd afgelopen jaar geïntroduceerd toen TikTok explodeerde. Ze spelen slim in op populaire social platforms en geven er altijd een eigen draai aan. Clubhouse is daarentegen een heel nieuw platform met beperkte middelen. Hoewel daar de kracht van Clubhouse ook ligt, kun je je afvragen of de hype standhoudt zodra het nieuwe ervan af is.

Al met al hebben beide tools interessante aspecten te bieden. Welke app heeft jouw voorkeur?

Deze blog is geschreven door:
Britt Tackenberg