Krachten bundelen met Koraal voor een nieuw Employer Brand

Koraal
Employer brandingOnline marketingUX/UI design

Heb je een vraag over ons werk voor Koraal of wil je samen sparren?

Laat hier een berichtje achter en we komen snel bij je terug!

Contact
Ben je al klant bij Morres & Company en heb je een vraag over je huidige website en/of abonnement. Gebruik dan onze support omgeving, dan komt je aanvraag direct bij het web team terecht.
Privacy

Als een van de grootste zorgverleners van Limburg en Noord-Brabant is Koraal er voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Bij Koraal werken bijna 4.000 mensen die stuk voor stuk uniek zijn in hun kracht. Wat zij gemeen hebben met elkaar? Samen zetten zij alles op alles voor de beste zorg en het beste onderwijs!

Koraal is zich ervan bewust dat zij de mooie dingen die zij realiseren niet kunnen bereiken zonder hun medewerkers. Daarom vroeg Koraal ons om een Employer brand te ontwikkelen waarin de kracht van Koraal centraal staat. Aangezien de medewerkers de drijvende kracht zijn van Koraal als organisatie hebben we een nieuw Employer Brand ontwikkeld genaamd ‘In je kracht bij Koraal’. Deze werd opgevolgd door een bijbehorende interne activatie om het nieuwe Employer brand intern tot leven te laten komen. Ook heeft Morres een aantal in het oog springende wervingscampagnes opgezet voor de werving van bijvoorbeeld interne dienstverleners.

Een krachtige aanpak

In de eerste fase van het project hebben we een strategische inventarisatie gedaan om de klantvraag helder te krijgen. Daarna zijn we gestart met het onderzoek. Tijdens de onderzoeksfase heeft Morres diverse analyses uitgevoerd waaronder bijvoorbeeld een doelgroepenanalyse. Ook werden er interviews afgenomen en een survey uitgestuurd om scherp te krijgen waar die kracht van Koraal hem nou precies in zit.

De inzichten zijn samengebracht in het EVP-framework en de daaropvolgende Employer promise. Samen vormen deze twee onderdelen de basis van het Employer Brand. Om spijkers met koppen te slaan, werd ervoor gekozen om deze eerste versie van het Employer brand te delen met medewerkers en te valideren of zij zich erin herkennen. Zo creëerden we draagvlak voor het Employer brand én een gevoel van betrokkenheid bij medewerkers. De twee ingrediënten die straks nodig zijn voor het tot leven brengen van het Employer brand.

Een krachtig merk

Daar was het Employer Brand: ‘In je kracht bij Koraal’! Er volgde een interne lancering van het nieuwe Employer Brand. We beten de spits af met een persoonlijke brief en presentje in stijl van het nieuwe Employer Brand op de deurmat van alle Koraal medewerkers. Vervolgens werden er diverse creatieve middelen en uitingen gecreëerd om het nieuwe Employer Brand ook extern te lanceren. Denk bijvoorbeeld aan medewerkersverhalen, posters, banners, en een spiksplinternieuwe landingspagina voor de campagne.

Het visuele creatieve concept van het nieuwe Employer Brand is gebaseerd op de cirkels van de huisstijl van Koraal. In de gekleurde cirkels schitteren de Koraal krachten samen met een collega, client, jeugdige of leerling. De fotoshootdag die hiervoor speciaal georganiseerd werd, was voor iedereen een moment van verbinding én plezier! De Koraal krachten die in de cirkels te zien zijn, vertellen in de krachtige verhalen waar zij kracht uit halen en wat werken bij Koraal voor hen betekent.

Ga naar: injekrachtbijkoraal.nl

Bekijk ook
deze projecten