Morres Talk

LinkedIn Tips & Tricks

By 5 maart 2019 maart 28th, 2019 No Comments

LinkedIn is inmiddels een onmisbaar zakelijk platform geworden. Wie gebruikt het niet? Daarom geven we je vier handige tips om meer uit je berichten te halen op LinkedIn:

1. Interactie creëren
Om meer interactie te krijgen, is de lengte van je update erg belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat updates van 700 tekens (ongeveer 100 woorden) het beste werken. Dit lijkt voor je gevoel erg lang, maar op deze manier kun je uitgebreid je verhaal vertellen. Zorg ervoor dat de eerste twee zinnen van je bericht pakkend zijn. Wanneer dit het geval is, wordt de lezer getriggerd om verder te lezen. Als je wil dat mensen reageren op je bericht kan je een vraag stellen of een discussie op gang brengen.

Schrik niet als er geen reacties op je bericht komen. LinkedIn scoort van alle social media kanalen het laagste op interactie. Mensen geven aan de updates ‘interessant’ te vinden, maar reageren op een update is vaak een brug te ver. Je kunt door middel van lange updates en slimme timing al gauw meer reacties uitlokken.

2. Afbeelding
Zoals bij de eerste tip werd genoemd, is een goede tekst belangrijk. Uit het onderzoek van Coosto is gebleken dat een geüploade afbeelding voor minder interactie zorgt. Mocht je toch een afbeelding willen plaatsen, dan is het belangrijk dat je het juiste formaat hebt. Binnen LinkedIn zijn er verschillende afmetingen mogelijk. Een afbeelding bij een shared-link heeft een ander formaat dan een afbeelding bij een ‘normaal’ bericht zonder link. De juiste afmetingen voor jouw bericht vind je eenvoudig via Google of mag je altijd vragen aan één van de Morres marketeers.

Bij een shared-link wordt automatisch de titel en de afbeelding van het artikel dat je deelt toegevoegd in het bericht. Je kunt deze afbeelding en de titel zelf nog wijzigen. Het wijzigen van de standaard ingeladen afbeelding en van de ondertitel is voor vele personen onbekend, zo blijkt uit onze ervaring.

TIP !
Zodra je de link hebt toegevoegd in je bericht zie je linksboven in de afbeelding een fotocamera icoon verschijnen. Als je op het icoon klikt kan je een eigen afbeelding toevoegen in het bericht. Let op: zodra je iets aan de tekst in de post wijzigt zal je opnieuw de foto moeten invoegen. Daarnaast kan je de titel van de shared-link ook zelf aanpassen. Je hoeft alleen maar te klikken op de tekst die onder de afbeelding staat en je kunt deze tekst direct wijzigen. 

3. Gebruik geen hashtags
Hashtags in LinkedIn-updates leveren niet meer interactie op dan LinkedIn-updates zonder hashtags, zo bleek uit recent onderzoek van Coosto. Wel kan het gebruik van hashtags voor het visuele beeld soms meer aanspreken. Uiteindelijk kan je deze afweging zelf het beste maken.

4. Smile!
Maak je vaak gebruik van smileys op LinkedIn? Probeer dan voornamelijk functionele emoticons te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan emoticons die een opsomming weergeven. Deze behalen gemiddeld 50% meer interactie dan de posts zonder emoticon.

Zo. Dit waren de belangrijkste tips voor LinkedIn, nu aan de slag! We hopen je voldoende tips te hebben gegeven om zelf meer uit je LinkedIn berichten te halen. Wil je naast je eigen LinkedIn ook je zakelijke account naar een niveau hoger tillen? Laat het ons dan even weten, wij helpen je graag!