Morres Talk

Tot 15% meer bezoekers naar je website met Google Ads extensies

By 22 november 2019december 9th, 2019No Comments

Door extensies aan jouw Google Ads campagnes toe te voegen, worden tekstadvertenties in Google veel aantrekkelijker. Je laat op die manier nog beter zien wat jouw bedrijf, product of dienst zo uniek maakt.  Maar wat nog belangrijker is, volgens cijfers van Google leveren advertenties mét extensies 10 tot 15 procent meer klikken op. Extra bezoekers naar je website dus.

Google Ads extensies zijn daarom zeker de moeite waard om in te stellen! Het mooie is dat je voor het gebruik van extensies helemaal niets betaalt, behalve als er op wordt geklikt. Maar dat is juist de bedoeling van jouw advertenties, toch?

Wat zijn Google Ads extensies?

Extensies zijn uitbreidingen op jouw tekstadvertenties in Google. Je kunt hier meer informatie mee tonen in de zoekresultaten en jouw potentiële klant extra mogelijkheden bieden om door te klikken. In deze korte video zie je enkele voorbeelden van extensies en hoe deze in de praktijk toegepast worden.

Goed om te weten

Zoals je ziet, kent Google verschillende soorten extensies. Welke je selecteert hangt meestal af van de acties die je iemand wilt laten uitvoeren. Houd er alleen rekening mee dat Google jouw extensies niet altijd vertoont. Google bepaalt namelijk met haar algoritme wanneer extensies bij jouw tekstadvertenties zichtbaar zijn.

Allereerst moet Google overtuigd zijn dat een extensie ook daadwerkelijk de prestatie van je advertentie verbetert en meer klikken oplevert. Door in je campagne doelen in te stellen geef je Google hiervoor alvast een voorzet. Ook is goed om te weten dat het vooral advertenties met een hoge positie in de zoekresultaten zijn die als eerste hiervoor in aanmerking komen.

Stimuleer potentiële klanten om op je website een actie te ondernemen

Dit is bijvoorbeeld het aanvragen van een offerte, het invullen van een contactformulier of downloaden van een E-book. Is dit jouw belangrijkste doel overweeg dan zeker om de volgende extensies te gebruiken.

 • Sitelinkextensie
  Met sitelinkextensies leid je iemand direct naar een specifieke pagina op je website. Op die manier komt een bezoeker meteen op de juiste plek om een actie te ondernemen.
 • Highlight extensie
  Highlight extensies zijn korte teksten onder je advertentie. Met deze extensies kun je de unieke voordelen voor je klant nogmaals onder de aandacht brengen. Achter deze extensie zit geen link en zijn zo heel eenvoudig toe te voegen.
 • Extensie voor extra website informatie
  Deze extensie geeft je de mogelijkheid om website informatie weer te geven. Met verschillende koppen breng je op die manier verschillende merken of modellen die je voert, services, bestemmingen of cursussen nog een keer extra onder de aandacht.
 • Prijsextensie
  Prijsextensies tonen onder je advertentie een lijst met een aantal producten of diensten inclusief de prijs die je hiervoor vraagt. Zo zorg je dat je assortiment extra opvalt en mensen direct naar de productpagina kunnen doorklikken.

Laat iemand direct contact met je opnemen

Als je juist wilt dat mensen je bellen of direct via sms contact met je kunnen opnemen, dan zijn oproep- en berichtenextensies ideaal. Met deze extensies voeg je een telefoonnummer toe of een knop om direct via SMS een vraag te stellen. Wanneer je alleen tijdens openingstijden gebeld wilt worden, stel dan meteen een advertentieplanning in! Hiermee geef je precies aan wanneer deze extensies wel en niet vertoond mogen worden en zorg je dat jouw promotiebudget zo efficiënt mogelijk wordt benut.

Nieuw zijn leadformulier extensies. Deze zijn een waardevolle aanvulling die Google nu gefaseerd uitrolt. Met deze extensies plaats je een contactformulier direct in je tekstadvertentie. Op die manier kan iemand zijn naam en e-mailadres achterlaten zonder jouw website zelf te bezoeken. Deze contacten download je als een een CSV-bestand uit Google Ads. In een volgend artikel laat ik je zien hoe je deze ook rechtstreeks aan jouw CRM-systeem koppelt. Op die manier heb je ‘real time’ inzicht in nieuwe leads en kun je deze nog sneller opvolgen.

Speciale extensie voor lokale ondernemers

Vooral voor lokale ondernemers met een fysieke winkel zijn locatie extensies zeer interessant. Met deze extensies wordt namelijk het adres en de afstand tot jouw locatie in de advertentie getoond. Als iemand er vervolgens op klikt wordt jouw locatie in Google Maps weergegeven met een link naar de routebeschrijving.

Om deze extensie te gebruiken heb je wel een Google Mijn Bedrijf account nodig. Dit is jouw online bedrijfsprofiel dat wordt weergegeven wanneer mensen naar jouw bedrijf of vergelijkbare bedrijven op Google zoeken.

Zelf aan de slag met extensies in Google Ads

Ik hoop dat je met deze informatie weer een stap verder bent en nu weet hoe je Google Ads campagnes met extensies verder kunt optimaliseren.

Heb je hier zelf te weinig tijd voor of kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. Of vraag eerst zonder verdere verplichting onze gratis SEA Check aan. Wij beoordelen dan hoe jouw huidige Google Ads campagne presteert. Je ontvangt de uitkomsten in een handige PDF en kunt hier direct mee aan de slag.  Altijd handig, nietwaar?