Morres Talk

Meer resultaat met SEO en SEA? Zo pak jij dit aan!

By 12 september 2019oktober 2nd, 2019No Comments

Een vraag die klanten ons steeds vaker stellen is hoe zij hoger in Google kunnen komen. Het antwoord is eenvoudig: met SEO én SEA. Met beide verbeter je namelijk jouw online vindbaarheid en scoor je beter in de zoekresultaten van Google. Maar wat houden SEO en SEA nu precies in en wat zijn de belangrijkste verschillen? Na het lezen van deze blog weet jij hier het antwoord op!

SEO en SEA in een notendop

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. In het Engels Search Engine Optimalisation. Door onder andere de content op je website te optimaliseren vergroot je met SEO jouw online vindbaarheid via zogenaamde organische zoekresultaten. Dit zijn de zoekresultaten die niet als een betaalde advertentie in Google verschijnen.

Met SEO zorg je voor een blijvend resultaat in Google.SEA is de afkorting van Search Engine Advertising en zetten we juist in om via betaalde advertenties in Google meer verkeer naar je website te trekken. Deze advertenties staan altijd boven de organische zoekresultaten en vallen dus meer op. Voor SEO betaal je helemaal niets. Voor SEA betaal je alleen als iemand op jouw advertentie in de zoekmachine klikt.

 

SEA is er voor direct resultaat

SEA is met name gericht op direct resultaat. Jouw maandelijks advertentiebudget levert je direct verkeer op naar jouw website. Met SEA heb je ook de touwtjes helemaal in eigen handen. Je bepaalt zelf hoeveel advertentiebudget je maandelijks wilt vrijmaken en je stopt de advertentie op ieder moment. Je bereikt de juiste mensen op het juiste moment en ziet precies wat het je heeft opgeleverd. Maar stopt je advertentie, dan is ook jouw online zichtbaarheid weer direct verdwenen. In een volgend artikel leggen we je dit verder uit.

Kies SEO voor een blijvend resultaat

Met SEO ligt dit iets anders. Met SEO ga je aan de slag voor een blijvend hoge ranking in Google. Dit is wel iets van de langere adem en kost je wat extra werk. Maar met SEO kun je absoluut goede resultaten behalen. Met deze tips helpen we je alvast een eind op weg.

1

De technische basis op orde

Allereerst zorg je dat de basis van je website of specifieke pagina’s helemaal goed staat. Zorg dus dat je pagina's de juiste zoekwoorden bevat die op verschillende plekken terugkomen zoals in de URL’s, metatags, title tags en de alt-teksten van je afbeeldingen. Ook is het belangrijk dat jouw website snel wordt geladen en geoptimaliseerd is om ook op een smartphone of tablet te bekijken en een voldoende beveiligingsniveau heeft. Zowel snelheid als veiligheid zijn onderdeel geworden van het lijstje factoren waarmee de ranking van websites in de zoekmachine van Google worden bepaald. De combinatie van snelheid en gebruikerservaring zijn tegenwoordig een belangrijk thema.
2

Google smult van linkbuiding

Een belangrijk punt dat zwaar meeweegt, is linkbuilding. Hiermee zorg je dat jouw pagina via linkjes in bijvoorbeeld het navigatiemenu of vanaf andere relevante pagina’s op je website makkelijk te vinden is.
Bied op deze pagina zelf ook linkjes aan naar andere pagina’s. Je helpt de bezoeker door meer informatie aan te bieden en voorkomt dat deze weer direct uitstapt. Door nog een stap verder te gaan en ook vanuit externe websites naar jouw pagina te laten verwijzen, laat je Google zien dat jouw content écht relevant is en kwaliteit heeft. Google smult hiervan en beloont dit met een hogere ranking…! Net als in het echte leven, hoe meer mensen over je praten hoe belangrijker je wordt geacht.
3

Content is king!

Omdat de ranking van je website bij SEO voor een groot deel afhangt van de content die je hier plaatst, is het belangrijk om deze regelmatig te vernieuwen. Dat deze content relevant is en aansluit op zoekopdrachten in Google is natuurlijk een no brainer. Door regelmatig nieuwe kwalitatieve content te plaatsen en deze te delen gaat jouw domein autoriteit bij Google omhoog en dit vertaalt zich in een hogere positie in de zoekresultaten.

Door je content overzichtelijk te maken met o.a. tussenkopjes, opsommingen en voldoende witruimte maak je het Google verder een stuk eenvoudiger om deze eenvoudig te kunnen indexeren.

SEO of SEA? Beide vullen elkaar aan!

SEO kan niet zonder SEA en omgekeerd

De hamvraag is nu, waar start je mee, met SEO of met SEA? Als wij het voor het zeggen zouden hebben met beide! SEO en SEA kunnen elkaar namelijk niet vervangen en vullen elkaar juist ontzettend goed aan.

 

Wil je weten hoe jij met Google nog beter kunt scoren of kun je wel wat hulp gebruiken met SEO of  SEA? Laat je gegevens achter zodat we meteen contact met je kunnen opnemen.

Neem contact met mij op voor meer resultaat met SEO en SEA.