Nieuws

Nanotechnologie: Klein van stuk, met grootse impact

By 10 oktober 2017 oktober 18th, 2018 No Comments

Afgelopen periode zijn we bij Morres druk bezig geweest met de voorbereidingen van het eerste internationale Nanotechnology Crossing Borders event 2017. Een event dat op 28 September georganiseerd is in samenwerking met onze partners van Zuyd Hogeschool en Brightlands Materials Center.

Vanuit Morres hebben we de projectleiderrol en marketing- communicatierol vervuld binnen de event organisatie. Daarnaast hebben we de verfilming van het Flow4Nano project begeleidt. Een film die tijdens het event in de Lumière in Maastricht voor de eerste keer getoond is.   

Nano.. Hoe?!
Nanotechnologie. Een onderwerp waar bij menig onderzoeker het hart sneller van gaat kloppen, maar wat voor de ‘gewone burger’ nogal een technisch en abstract verhaal is. Wist je bijvoorbeeld dat één nanometer een miljardste deel is van één meter? Moeilijk om daar iets bij voor te stellen natuurlijk! Maar een mooie uitdaging om een technisch verhaal tóch laagdrempelig aan de man te brengen.

Binnen het Flow4Nano project zijn de onderzoekers tot een doorbraak gekomen waardoor met behulp van Nanotechnologie een hogere lichtopbrengst van 5-10 procent gerealiseerd worden in zonnepanelen. Deze zelfde technologie kan ook worden uitgerold richting de toepassing op plantenkassen.

De film
Na uitgebreide research, hebben we een geschikte partner gevonden in het videobedrijf Sensu, die samen met ons dit avontuur zijn aangegaan om een helder en inspirerend verhaal neer te zetten. Een verhaal waar het Flow4Nano project echt tot haar recht komt. Een film die gebruikt kan worden voor acquisitie richting de industrie, maar dat óók inspirerend en begrijpelijk genoeg is voor de leken onder ons en de media.

De première in de Lumière
De film is tijdens het evenement in première gegaan. Naast de film is het evenement ook ontzettend goed verlopen die dag. We hebben een aansprekend programma samengesteld en hebben er een inspirerende dag van gemaakt. Bekijk de foto’s om een indruk te krijgen van de dag. Daarnaast is er zowel op regionaal als landelijk niveau media-aandacht gecreëerd voor het project en het evenement. En zo zie je maar dat je grootse impact kunt creëren met Nano deeltjes die zó klein zijn dat ze aan het menselijk oog ontsnappen. Een prachtig project!