Nieuws

Overname communicatiebureau Puntkomma Nijmegen

By 16 december 2020No Comments

Morres & Company groeit verder

Door de overname van het gerenommeerde communicatiebureau ‘Puntkomma’ gaat Morres & Company een nieuwe fase in. Na Maastricht en Eindhoven past de stap naar Nijmegen binnen de strategie en ambitie om verder te groeien als full-service bureau in Zuid-Oost Nederland met lokale voelsprieten. Het werk, de mensen en het DNA van Puntkomma sluiten goed aan bij de cultuur van Morres. Dit is een belangrijk uitgangspunt geweest in de overnamestrategie.

Puntkomma

Overname PuntkommaPuntkomma is een strategisch en creatief communicatiebureau in Nijmegen. Sterk in branding, on- en offline campagnes. Het bureau is in 1977 opgericht en heeft een turbulente laatste periode gekend. Helaas is Puntkomma met haar vier medewerkers in het oog van de Covid-19 storm terechtgekomen en uiteindelijk onder begeleiding en toezicht van een curator na faillissement overgenomen door Morres & Company BV.

Door deze overname verdwijnt de naam Puntkomma weliswaar uit het straatbeeld, maar de huidige activiteiten worden gewoon met dezelfde mensen voortgezet. Met dezelfde persoonlijke en creatieve aanpak, zoals opdrachtgevers van Puntkomma gewend zijn. Alleen gebeurt dit vanaf nu dus onder een andere vlag. Onder Morres krijgt het nieuwe bureau in Nijmegen de beschikking over meer specialiteiten binnen de Company en daarmee meer lokale slagkracht binnen de marketing en communicatie.

Ons groeimodel

Na Zuid-Limburg zette Morres eind 2019 al een grote stap richting Brabant door de overname van Rekers & Van Noppen in Eindhoven. Afgelopen jaar is daarnaast hard gewerkt aan een hybride model met specialismes (units) die breed inzetbaar zijn. De units Strategie & Design, Internal & Employer branding en Data & Digital zijn verspreid over de vestigingen en kunnen lokaal worden ingezet.

De heldere unit-structuur en de sterke mensen die aan het roer staan, zorgt dat Morres snel kan opschalen. Hierdoor is en blijft Morres flexibel en kan het goed inspelen op de razendsnel veranderende branche, klanten die meer en sneller eisen en aantoonbaar resultaat verwachten. Ook tijdens de corona-waves blijkt dit een gedegen model waar klanten bediend blijven en creativiteit tot uiting komt tijdens video-calls en teams-overleggen. Dit alles draagt eraan bij dat de mensen van Morres kunnen groeien en zich blijven inspireren in het eigen werk en het werk van een ander.

De Morres-energie

We hebben ons zelf eind 2019 de vraag gesteld wat ons onderscheidt van andere bureaus. Immers, marketing is geen wetenschap en berust vaak op persoonlijke interpretatie. Al snel kwamen we erachter dat het de energie is die ons onderling bindt, maar die ons ook bindt met de klant. Dat voelen we, dat voelt de klant dat zie je aan het resultaat. ‘Typisch Morres’ zeggen we dan. Cultuur is lastig om te schrijven, maar het is bij Morres vastgelegd in waarden die samenvatten waar het voor staat; Inspireren, verrassen, verhalen vertellen en humor. Immers, creativiteit en humor ligt heel kort bij elkaar.

Nieuwe collega’s, nieuwe energie, nieuwe markten en nieuwe kansen. We hebben er zin in!

V.l.n.r. Olivier Paquay-Karlijne Jansen-Albert Kooistra-Arno van ’t Land-Eline Wilbers-Paul Denis