Bouwend Nederland

Opdracht
Bouwend Nederland had de behoefte om meer inzicht te krijgen in de verschillende ledendoelgroepen. Daarnaast wilde deze organisatie op basis van de verkregen inzichten de dienstverlening en service richting leden verbeteren.

Diensten

  • Data & Digital

Gebruiksvriendelijke dashboards

Bouwend Nederland (BNL), de vereniging van bouw- en infrabedrijven, is met ongeveer 4300 aangesloten bouwbedrijven de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. BNL verenigt, verbindt en ondersteunt bouw- en infrabedrijven en het werkt aan een vitale bouwsector, die bouwt aan een duurzame vernieuwing van de leefomgeving.

In samenwerking met Morres & Company is BNL het project datamanagement gestart met als belangrijkste doelstelling het structureren en verrijken van de aanwezige data in CRM. Deze data kan dan worden gebruikt om met behulp van dashboards & rapportages inzichten te creëren in de leden. Om te komen tot nieuwe en gebruiksvriendelijke dashboards heeft Morres onderzoek gedaan naar de aanwezige data en deze met behulp van datamodelling en – verrijking geschikt gemaakt voor presentatie. Daarnaast zijn de belangrijkste processen die moeten leiden tot het verzamelen van de juiste data verbetert en vereenvoudigd.

Resultaat
BNL beschikt nu over standaarddashboards die door de verschillende regio’s en afdelingen worden gebruikt om de dienstverlening te monitoren en waardevolle inzichten te verkrijgen over de leden.

Dit team werkte met plezier aan bovenstaand project!

Paul Denis

Directeur / Founder

Specialisme: Iedereen enthousiasmeren

Ik ben absoluut geen geboren ondernemer, maar als je een bedrijf inricht zoals je zelf bent, hoef je dit amper nog te managen. Dan groeit zo’n bedrijf namelijk gewoon vanzelf en kunnen we werken met de mensen die we graag om ons heen hebben. Ik geniet van mijn werk, van de mensen waarmee ik werk en draag het allerliefst bij aan de groei van een ander.
Binnen Morres zijn we vooral onszelf met onze persoonlijke kwaliteiten en werken we op een manier waar we zelf ook gelukkig van worden. Dat is mijn ondernemersmissie en dat hoop ik ook zo mijn leven lang vol te houden. Met een focus op het ongewone.

Jos Cup

Data & Technology Manager

Specialisme: Altijd nieuwsgierig, praktisch en inventief

Ik help organisaties bij het overzichtelijk maken van beschikbare data. Door het scherpstellen van de informatiebehoefte kan deze worden ingezet om processen op het gebied van sales en marketing te verbeteren. Daarbij maak ik graag gebruik van verschillende sales- & marketingtechnologieën die op een agile wijze binnen een organisatie kunnen worden gestart.
Het leukste aan mijn rol is dat ik, naast technologie, mijn nieuwsgierigheid en inventiviteit kan inzetten voor het aantoonbaar verbeteren van de prestaties van een organisatie.

Neem contact op met Jos,

Laat ons weten wie je bent en waarmee we je kunnen helpen door het formulier in te vullen! Jos zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Contact
reCAPTCHA