Hair Diagnostix

Opdracht
Volledig gebaseerd op het analyseren van haren lanceert Dutch Screening Group haar eerste product: Hair Diagnostix. Aan Morres & Company de taak een onderscheidend karakter te creëren voor het nieuwe merk.

Diensten

  • Strategy & Projects
  • Brand Identity
  • Data & Digital

Website

Persoonlijke gezondheidsanalyse

De uitdaging bij het vormgeven van het merk is het duidelijk maken van de verhouding tussen Hair Diagnostix en Dutch Screening Group. De identiteit van Hair Diagnostix dient helder gecommuniceerd te worden, volledig afzonderlijk van Dutch Screening Group. Binnen deze identiteit is van belang binnen één oogopslag kenbaar te maken waar ze voor staat en wat ze doen.

De strategie sessie is het fundament voor het vormgeven van het merk. Vanuit deze basis wordt er een mentale identiteit gecreëerd die uiteindelijk tot uiting komt in de visuele identiteit. De mentale identiteit gaat uit van de propositie: jouw persoonlijke gezondheid inzichtelijk gemaakt.

De vertaling hiervan komt onder andere tot uiting op de website van Hair Diagnostix. Bezoekers worden aan de hand van een story scroll animatie meegenomen in het verhaal van het merk. Omdat Hair Diagnostix voor velen nog onbekend is, staat het winnen van het vertrouwen van de doelgroep hoog in het vaandel.

Screening van de haar als uitgangspunt

Bij de ontwikkeling van de visuele merkidentiteit is het inzichtelijk maken van jouw gezondheid centraal gesteld. Dit komt tot uiting in het logo waar de haar visueel is uitgebeeld. De gekleurde cirkel in het logo beeldt de screening van het haar uit. Hiermee sluit het beeldmerk aan bij het woordmerk (Hair Diagnostix) en verklaart direct de techniek.

De lijnen en cirkels worden tevens als stijlelementen gebruikt in de uitingen van Hair Diagnostix. Hierbij komen de kleuren groen, zwart en wit naar voren. De kleur groen staat voor inzicht, wijsheid en toewijding. De visuele stijl draagt bij aan een professionele en betrouwbare uitstraling.

Bij het ontwikkelen van de visuele merkidentiteit is de screening van de haar als uitgangspunt genomen. Dit komt tot uiting in het logo waar de haar visueel is uitgebeeld. De gekleurde cirkel in het logo beeldt de screening van het haar uit.

Dit team werkte met plezier aan bovenstaand project!

Olivier Paquay

Strategy Director

Specialisme: Uitdagen

Bij Morres kan ik écht doen wat ik het leukste vind; klanten/bedrijven/instellingen helpen om hún strategische doelen te bereiken. Ik geloof namelijk dat een goed operationeel plan niet kan ontstaan zonder een duidelijk uitgewerkte strategie met een pad dat dwingt tot het maken van keuzes. Het is immers kiezen of verliezen.

Céline Dohmen

Designer

Specialisme: Concepten bedenken & uitvoeren tot in de puntjes

Als grafisch vormgever zet ik dagelijks mijn enthousiasme in bij het bedenken en ontwerpen van onder andere campagnes en (re)brands. Daarnaast ondersteun ik onze marketingafdeling en klanten bij het ontwerpen van diverse grafische uitingen. Concepten bedenken, deze tot in de puntjes uitvoeren en laten aansluiten op de wensen en behoeften van de klant vind ik het allerleukste aan mijn rol bij Morres. Daarbij biedt de verscheidenheid aan opdrachten veel afwisseling en steeds weer nieuwe uitdagingen die ik met veel plezier aanga.

Manon Haenen

UX Designer / Developer

Specialisme: De beste websites bouwen

Mij krijg je niet snel gek. Ik blijf, ondanks de drukte op het kantoor en in de planning, rustig en gefocust! Als onderdeel van de Data & Digital unit ontwerp en bouw ik dagelijks WordPress websites gericht op usability, UX-design en SEO-optimalisatie. Daarnaast help ik de websites up-to-date te houden. Het is een veelzijdige functie en dat vind ik fijn. De ene keer ben ik bezig met ontwerpen en de andere keer ben ik bezig met updates. Daarnaast vind ik het ook een leuke uitdaging om een website zo goed mogelijk voor de gebruiker in te richten. Toch is het presenteren van het eindresultaat waar ik het voor doe.

Neem contact op met Paul,

Laat ons weten wie je bent en waarmee we je kunnen helpen door het formulier in te vullen! Paul zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Contact
reCAPTCHA