Een acute wervingscampagne

Opdracht

We kregen van het Maastricht UMC+, het universitair medisch centrum in Maastricht, de vraag of wij een duurzame wervingscampagne wilden ontwikkelen voor de Basis Acute Zorg (BAZ) opleiding. Met als doel 50 nieuwe externe instromers te werven voor de BAZ-opleiding. Een mooie uitdaging waar we graag onze tanden in zetten. Wij gaan ervoor!

Website
www.ikgavooracutezorg.nl

Diensten

  • Employer Branding
  • Content & campagnes

In vijf weken een online en offline wervingscampagne realiseren met focus op naamsbekendheid? Let’s go! Er was geen tijd te verliezen. Daarom besloten we al snel om door te gaan op het eerder ontwikkelde employer brand voor het Maastricht UMC+. Gericht op de gedreven en ambitieuze medewerkers die ervoor gaan. Op het werk én buiten het werk. Die mensen zoeken we namelijk ook voor de BAZ-opleiding. De werkende verpleegkundige die nieuwsgierig is en meer uit zichzelf wil halen. De verpleegkundige die haar medisch-technische vaardigheden verder wil ontwikkelen en de mbo- en hbo-studenten verpleegkunde die zichzelf willen ontwikkelen op de acute zorg.  De wervingscampagne werkten we uit in verschillende middelen: een frisse landingspagina ikgavooracutezorg.nl, radiocommercials, een abri-campagne, een socialmediacampagne en online banners. Ook kreeg de campagne aandacht via L1 en Zorg aan Zet. We leidden alle kandidaten naar de landingspagina, het centrale punt in de campagne.

Concept

Voor de wervingscampagne maakten we de doorvertaling van het ‘ik ga voor’-concept die we ontwikkelden voor het employer brand van het Maastricht UMC+. Ook nu met mensen die ervoor gaan. In elke situatie. Maar nu gericht op de beweegreden van BAZ-studenten om te kiezen voor de BAZ-opleiding. Die vertaalden we naar het ‘ik ga voor’-concept. Voor de campagne fotografeerden we drie BAZ-studenten in hun persoonlijke situatie. Geen standaardbeelden, maar opvallende fotografie van BAZ’ers die met bevlogenheid hun passie of hobby uitvoeren. Ook geen standaardkleuren, maar een fris kleurenpalet om die bevlogenheid verder te versterken.

Cv-vrij solliciteren

We wilden het sollicitatieproces zo eenvoudig mogelijk maken. Geen lange formulieren, een cv uploaden is niet nodig, geen motivatiebrief, maar snel en makkelijk solliciteren. Gedurende de campagne hielden we de resultaten bij en voerden we evaluatiegesprekken met Maastricht UMC+ om het sollicitatieproces te beoordelen. De kandidaten reageerden erg positief op deze cv-vrije manier van solliciteren.

Dit team werkte met plezier aan bovenstaand project!

Arno van 't Land

Art Director

Manon Hanen

UX Designer

Nadine Huijnen

Engagement Officer

Dominiek Servaes

Projectmanager

Mickael Ackermans

Art Director

Neem contact op met ons,

Laat ons weten wie je bent en waarmee we je kunnen helpen door het formulier in te vullen! We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Contact
reCAPTCHA