Morres Talk

Reboarding, echt waar?

By 27 september 2021september 28th, 2021No Comments

Medewerkers zijn de basis van ons succes. Dat wisten we al, maar de afgelopen coronaperiode bewees dat nogmaals. De tijden zijn definitief veranderd en de invulling van werk wordt anders. Een sterk werkgeversmerk is daarin cruciaal. Je communicatie dient aan te sluiten bij de behoefte van jouw (potentiële) medewerkers. Niet alleen een PR-praatje, maar verder kijken naar wat de échte unieke kenmerken zijn van jou als werkgever. Ik zie dat steeds meer bedrijven, gelukkig net als ik, beseffen dat het nu de tijd is om hieraan te werken. Ook bij Morres zijn we druk bezig met onze interne- en externe identiteit. Ons verhaal, onze waarden en ons uniek vermogen. Binnenkort delen we dat verhaal met jullie.

In de aankomende periode is communicatie naar medewerkers belangrijk. Sommige medewerkers staan te springen om weer op kantoor te komen werken, terwijl anderen hun thuiswerkplek zijn gaan koesteren. Natuurlijk wil je als werkgever je medewerkers (eindelijk) weer samen te brengen. Echter, realiseer je goed dat er een nieuwe situatie is ontstaan die ook voor jou als werkgever voordelen biedt. Ik zie in dat hybride werken de toekomst gaat zijn en blijven. En ook wij gaan onze kantoren en strategie hierop aanpassen.

Wij kiezen daarom voor een gebalanceerde aanpak en zoeken naar het juiste evenwicht tussen thuiswerken en werken op onze kantoren. Belangrijk is om hierin duidelijke afspraken te maken. Over wat er van de medewerkers verwacht wordt, voor welke taken ze naar kantoor dienen te komen en wat ze beter van thuis kunnen doen. En het vertrouwen dat je hun hierin moet gaan geven en accepteren dat iedereen hierin gaat leren. Leren wat er wel en niet werkt.

Kortom: terug naar kantoor gaan vergt een specifieke communicatieaanpak. Reboarding noemen wij dat. Schroom niet om contact met ons op te nemen over de reboarding van jouw medewerkers. Immers zo leren wij zelf ook, elke dag weer.