Blog

Gebruik jij TikTok al als marketingtool?

Elk social media platform lijkt zo zijn eigen handleiding te hebben. Het is altijd even zoeken wat het beste werkt voor jou als bedrijf. Zo ook TikTok, een relatief nieuw social media platform dat ingewikkelder lijkt dan het is. Hoe bereik je de juiste doelgroep? Hoe genereer jij de meeste clicks? Wij geven je een overzicht van de beste tips.

Wat is TikTok?

Tiktok is de nieuwste rage onder social media gebruikers. De populariteit van de app begon bij generatie Z en was vooral gebaseerd op dansjes, challenges en lip-sync video’s. Tegenwoordig is er voor iedere leeftijd wat wils en staat de app boordevol met videocontent over alle mogelijke onderwerpen. De laagdrempeligheid van het platform zorgt onder andere voor een groot bereik en makkelijke interactie met publiek over de hele wereld. Het is dan ook niet raar dat veel bedrijven TikTok als marketingtool inzetten.

Hoe werkt Tiktok?

Op het eerste oog lijkt TikTok misschien ingewikkeld, maar niets is minder waar. De app laat je makkelijk korte video’s opnemen van maximaal een minuut die meteen geplaatst kunnen worden. Je kunt gebruik maken van verschillende sounds die je onder je eigen video’s kunt plakken. Ook zijn er effecten te gebruiken, zowel visueel als auditief. Er zijn eindeloos veel manieren om je creativiteit te gebruiken, of juist niet. Je hebt het allemaal zelf in handen.

Wanneer moet ik TikTok inzetten als ondernemer?

TikTok is ideaal om een grote doelgroep te bereiken. Niet alleen generatie Z is actief op de app, ook oudere leeftijdsgroepen brengen veel tijd door op TikTok. Het is echter belangrijk om te realiseren dat het publiek vooral uit consumenten bestaat. Wil je andere professionals bereiken, zal dit iets minder makkelijk gaan. Er zijn wel veel bedrijven die TikTok als platform gebruiken, maar deze zijn zelf ook vooral bezig met de consument. Daarom is TikTok vooral een geschikt platform om producten aan te bieden, iets waar consumenten interesse in hebben. Dus, is jouw product makkelijk te vertalen naar een aantrekkelijk visueel concept? Lees dan verder om erachter te komen hoe je dit het beste aanpakt.

Tiktok als Marketingtool

Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten als je TikTok in wil zetten om jouw bedrijf of product onder de aandacht te brengen. We zetten de belangrijkste tips op een rijtje.

Tip 1: leer het algoritme kennen

 • Onder andere op basis van de hoe vaak gebruikers een video opnieuw afspelen zal TikTok jouw video aan meer gebruikers laten zien.
 • Ook likes, comments en shares zijn belangrijke factoren in het algoritme.
 • Wees actief en zorg voor zo veel mogelijk

Tip 2: Doe mee aan de trends

 • Er heerst een trendcultuur op TikTok. Laat zien dat je het snelle algoritme bij kunt houden door mee te doen aan trends.
 • Hou het dicht bij jezelf! Je hoeft geen danser te zijn om viraal te gaan op TikTok.

Tip 3: Vind jouw doelgroep

 • Voor elk onderwerp is wel een niche doelgroep te vinden.
 • Maak (spaarzaam) gebruik van hashtags. Wees overkoepelend en algemeen in je verwoording. Zo bereik je precies die mensen die je wil bereiken.

Tip 4: Wees authentiek

 • Tiktok is een app waar je je creativiteit op de vrije loop kunt laten gaan.
 • De realiteit, hoe goed of slecht, doet het vaak het beste.

Tip 5: Maak je content toegankelijk Icoon ondertiteling

 • TikTok is een app voor iedereen, dus ook voor mensen met beperkingen
 • Door ondertiteling toe te voegen aan jouw TikToks zorg je ervoor jouw video’s toegankelijk

Dus vergis je niet, TikTok kan een uitstekend marketingtool zijn als je weet hoe je het moet gebruiken. Ben je op zoek naar advies of ondersteuning? Morres & Company helpt je graag verder.