Morres Talk

Waarom de toegevoegde waarde van een digitale nieuwsbrief niet mag worden onderschat

By 6 februari 2020No Comments

Een leuke blog, praktische adviezen, een nieuwe aanbieding of simpelweg iemand aan iets herinneren:
e-mailmarketing met relevante inhoud creëert toegevoegde waarde.

‘Extern winnen is intern beginnen.’ De beste ambassadeurs van jouw organisatie zijn je eigen medewerkers. Door hen te informeren én inspireren met highlights binnen de organisatie, nieuwe klanten en gave cases, zullen zij jouw merk vol overtuiging en enthousiasme uitdragen. Een interne nieuwsbrief kan hiervoor hét communicatiemiddel zijn.

Cirkel potentieel klant medewerker

Er is een sterk verband tussen de betrokkenheid van je medewerkers en de tevredenheid van je klanten. Een externe nieuwsbrief kan bijdragen aan deze tevredenheid. Door klanten up-to-date te houden van jouw organisatie en ze een ‘kijkje achter de schermen’ te geven, bouw je een relatie met ze op. Het kan ook voorkomen dat voormalig medewerkers van bestaande klanten na verloop van tijd binnen een andere organisatie werkzaam zijn. Zij kunnen jouw organisatie aandragen wanneer er een specifieke vraag optreedt. En dat allemaal omdat hij of zij jouw nieuwsbrief al jaren ontvangt.

Zet je bedrijf in de spotlights

Potentiële klanten zijn eveneens te bereiken met een nieuwsbrief. Zo kun je ze laten zien dat jij expert bent in je vakgebied en je kennis wilt delen. Deze kennis kan gaan over de nieuwste ontwikkelingen in de branche, tips en tricks en de laatste nieuwtjes (en producten). Ook kun je intern nieuws delen en relevante events aankondigen. In feite zet je jouw bedrijf dus even in de spotlights.

Een digitale nieuwsbrief kent nog meer krachten: in vergelijking met een papieren nieuwsbrief is een digitale variant vaak goedkoper. Je hebt bijvoorbeeld geen drukwerkkosten. Ook is het resultaat meetbaar. Je krijgt inzicht in de opens, clicks, (un)subscribes en bounces. Daarnaast is het onderwerp altijd actueel en lezers kunnen met één klik op je website belanden. Hoe dan?

Denk bijvoorbeeld aan dat ene artikel dat je geschreven hebt op je website. Voor jouw doelgroep kan dit bericht erg interessant zijn om te lezen. Door middel van een kort bericht in de digitale nieuwsbrief kun je jouw artikel uitlichten. Een call-to-action bij dit bericht zal vaak zorgen voor meer bezoeken op jouw website.

Nu vraag je je misschien af of jouw klanten hierop zitten te wachten…
Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw nieuwsbrief niet door iedereen geopend wordt. Geen zorgen: door het belanden in de inbox van de ontvanger, blijf je als bedrijf toch top-of-mind. Men meldt zich namelijk niet af. Ze zullen jouw bedrijf herkennen, ook al lezen ze niet elke keer je nieuwsbrief.

Morres nieuwsbrief modelUit het Nationaal E-mail Onderzoek 2019 van Spotler blijkt dat e-mail nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van de consument. De volgende cijfers staan in de top 3 van het onderzoek:
– 88% van de Nederlanders heeft zich het afgelopen jaar op minimaal één digitale nieuwsbrief ingeschreven (in 2018 was dit nog 82%);
– Meer dan de helft van de Nederlanders (54%) leest zijn e-mail op een smartphone;
– 73% van de Nederlanders koopt naar aanleiding van een e-mail iets in een bijbehorende webshop. 59% doet dit zelfs vaker dan één keer.

 

Er is nog steeds een stijging te zien in de aanmeldingen op digitale nieuwsbrieven. De consument meldt zich hiervoor aan omdat ze op de hoogte willen blijven van de organisatie (60%), een passie hebben voor het onderwerp of meer willen leren over het onderwerp of de branche.

Kortom, of het nu gaat om het opbouwen van een relatie of het genereren van websitebezoeken: een digitale nieuwsbrief verzenden is ook dit jaar nog steeds effectief en van toegevoegde waarde voor jouw organisatie. Wil jij (e-mail)marketing effectief inzetten voor jouw organisatie? Laat dan hier een bericht achter en wij nemen spoedig contact met je op.