Blog

Waarom Marketing Outsourcing een goed idee is

Veel organisaties zitten tegenwoordig in dubio als het aankomt op marketing. Ze willen graag meer investeren in marketing, maar twijfelen tussen outsourcing en het zelf intern organiseren. Want wat is nu de beste keuze? Misschien zijn wij wel een beetje bevooroordeeld… maar wij zijn er heilig van overtuigd dat Marketing Outsourcing altijd de juiste keuze is! In deze blog leggen wij precies uit waarom.

Wat is Marketing Outsourcing?

Laten we even bij het begin beginnen, want wat is Marketing Outsourcing nu precies? Simpel gezegd is Marketing Outsouring het uitbesteden van je zakelijke marketingactiviteiten aan een derde partij zoals een marketingbureau. Marketing Outsourcing kan worden ingezet als aanvulling op een intern team, maar het kan de behoefte aan intern personeel ook volledig vervangen. Om een duidelijk beeld te creëren zetten we de belangrijkste voordelen van Marketing Outsourcing voor je op een rijtje:

1. Jij kunt focussen op wat echt belangrijk is

Sommige bedrijven hebben al een goedwerkende website en succesvolle nieuwsbrief, terwijl andere nog helemaal niet zo ver zijn. Maar voor vrijwel iedere organisatie geldt dat marketing niet de hoogste prioriteit heeft als het gaat om de belangrijkste dagelijkse taken. Door gebruik te maken van Marketing Outsourcing focus je je als bedrijf op de zaken die echt belangrijk zijn. Dit bespaart je tijd en geld en je marketing wordt uitgevoerd door professionals die beschikken over de juiste up-to-date skills.

2. Je zit nergens aan vast

Als marketing nog relatief nieuw is voor jouw organisatie en je niet meteen een fulltime medewerker wilt aannemen, is dat natuurlijk begrijpelijk. Gelukkig biedt Marketing Outsourcing dan uitkomst. Je zit namelijk niet meteen vast aan een langdurig dienstverband, maar je kunt eerst testen hoe het uitbesteden van je marketing bevalt. Mocht het niet goed bevallen, dan kun je de samenwerking met het marketingbureau meestal makkelijk opzeggen. Het uitbesteden van je marketing is vaak veel goedkoper dan het aannemen van een fulltime medewerker, omdat je direct toegang hebt tot ervaren professionals en niemand hoeft in te werken. Hierdoor profiteer je meteen van een enorme hoeveelheid expertise, zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen.

3. Consistency is key

Als je je marketing intern regelt, kan het lastig zijn om dit consistent te blijven doen. Zoals eerder geschreven, wordt marketing binnen de meeste bedrijven vaak niet als een prioriteit beschouwd. Dit kan resulteren in lange stiltes zowel online als offline, wat niet bevorderlijk is voor jouw organisatie. Als je echter besluit om je marketing uit te besteden, kun je rekenen op consistente communicatie via alle kanalen die belangrijk zijn voor jouw organisatie. Bovendien hoef je je geen zorgen meer te maken over het bedenken van creatieve input, omdat dit allemaal wordt verzorgd door de specialisten die je inhuurt.

4. Je houdt makkelijk overzicht

Vaak ken je je eigen organisatie zo goed dat het soms lastig is om het grotere geheel te blijven zien. Welke marketingplannen liggen er klaar? Wie is de doelgroep? Wat werkt er goed? En wat juist niet? Het overzicht is al snel verloren. Marketing Outsourcing kan hierbij helpen, een kritische blik van een externe partij op jouw marketing verricht wonderen. Door het uitbesteden van de marketing kom je met behulp van de ingehuurde professionals tot nieuwe en innovatieve ideeën waar je zelf nooit aan zou denken. Zo wordt jouw marketing naar een hoger niveau getild!

5. Expertise is altijd op up-to date

Als iets verandert dan is het wel marketing. Dat maakt het meteen ook erg lastig om die ene marketeer te vinden die alles kan. Die een campagne op kan zetten, strategisch mee kan denken én de wekelijkse nieuwsbrief verzendt. Bestaat die marketeer eigenlijk wel? Gelukkig hoef je je daar bij Marketing Outsourcing geen zorgen over te maken. Met Marketing Outsourcing staat er namelijk niet één marketeer, maar een hele marketingafdeling voor je klaar. Daardoor heb je op elk gebied wel een expert beschikbaar. Ideaal toch!

Meer weten?

Natuurlijk is ieder bedrijf uniek. Het antwoord op de vraag of je je marketing zelf moet regelen of beter kunt uitbesteden, verschilt per organisatie. It simply depends. Wil je vrijblijvend sparren over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? No problem! Morres & Company helpt je graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op!