Blog

Zo profiteer je van de aangepaste feed op LinkedIn: zero-click content

Hey LinkedIn vrienden, er komt een belangrijke verandering aan die invloed kan hebben op je contentstrategie! LinkedIn past de feed aan om meer originele content en discussies te bevorderen. Organische posts met links zullen binnenkort minder ruimte innemen in de feed, waardoor ze minder opvallen. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om je content nog steeds te laten opvallen en te profiteren van deze verandering.

Zero-click content: wat is dat?

Zero-click content draait om het bieden van waardevolle informatie direct in je post, zonder dat de lezer op een link hoeft te klikken om meer te weten te komen. Dit concept kan je helpen om engagement op LinkedIn te verhogen, vooral nu linkposts minder prominent worden. Kijk maar hieronder: links een externe link die gepromoot is, rechts een organische post.

Waarom zero-click content?

LinkedIn wil de focus verleggen naar meer waardevolle en originele content. Door links minder prominent weer te geven, moedigen ze gebruikers aan om meer eigen inzichten en discussies te delen. Dit betekent dat je je strategie moet aanpassen om te profiteren van deze nieuwe aanpak.

Hoe pas je zero-click content toe?

  • Geef waardevolle inzichten, tips of verhalen direct in je post. Denk aan korte, krachtige teksten die de lezer meteen iets leren.
  • Probeer je volgers niet meer te verleiden een tekst op jouw website te lezen, maar plaats die tekst als artikel op LinkedIn.
  • Visueel aantrekkelijke content zoals afbeeldingen en video’s trekken de aandacht en houden de lezer betrokken zonder dat ze op een link hoeven te klikken.
  • Moedig interactie aan door vragen te stellen of meningen te delen die uitnodigen tot discussie. Dit verhoogt de betrokkenheid en houdt je post relevant.

Verander je doelen

In plaats van te focussen op het vergroten van je websitebezoeken via LinkedIn, richt je je op het opbouwen van engagement en autoriteit binnen het platform zelf. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer vertrouwen en een sterkere aanwezigheid op LinkedIn.

De veranderingen op LinkedIn bieden een kans om je contentstrategie te herzien en meer waardevolle, interactieve posts te creëren. Door te focussen op zero-click content en het direct bieden van waardevolle informatie, kun je je betrokkenheid verhogen en je merk versterken, zonder afhankelijk te zijn van externe links.

Blijf creatief en blijf delen!

Lotte Scharn
Marketing & Communicatie Specialist